מלכה גראוכר, עובדת סוציאלית, מטפלת מינית ומרצה למטפלות, התארחה באולפן ערוץ 7 לשיחה אישית ומקצועית, בה סיפרה על דרכה הייחודית - מאימא למשפחה ברוכת ילדים ואשתו של המוזיקאי דדי גראוכר ז"ל, ועד להובלה מקצועית בתחום עדין ורגיש.
על הדרך שבחרה בחיים אמרה, "אני הייתי שר הפנים, והוא היה שר החוץ והתחלקנו - הוא דואג לפרנסת המשפחה, אני מטפלת בילדים, והוא דואג לפרנסה שלי ושל הילדים. זה עבד מעולה, באמת עבד טוב".
גראוכר הגיעה לעולם הטיפול המיני כמעט במקרה. "פנה אליי אברך שהתחתן, מכר של המשפחה, והיה לו בעיה בתחום האישות. בחיים לא ידעתי שיש בעיות בתחום הזה... התקשרתי לרבנית, היא אמרה לי הנכדה שלי לומדת את התחום הזה, ודיברתי עם הנכדה. ואז היא סיפרה לי על ינ"ר... הלכתי, נרשמתי, והתחלתי ללמוד".
מאז, לדבריה, היא כבר 18 שנה מלמדת את התחום. "זו שליחות בעיניי. אני אומרת שאחד הדברים שאני הכי אוהבת במקצוע שלי, שאף אחד לא יודע מה אני עושה. בגלל אתיקה מקצועית. הכל נעשה בצניעות ובשקט, זו פעם ראשונה שאני מתראיינת".
במהלך הריאיון שיתפה גראוכר ביוזמה חדשה ומרגשת: הקמת מרפאה לטיפול מיני לחולי סרטן. "רציתי למצוא משהו עם משמעות... ממש חודש לפני שהוא (דדי) נפטר שאלו אותי אם אני אהיה מוכנה להקים מרפאה לחולי אונקולוגיה בתחום של חיי אישות... וזה באמת להקים יש מאין".
על עבודתה במרכז דוידוב סיפרה: "שלושה חודשים ראשונים ניסיתי להבין את מסע המטופל... וגם רציתי לבנות את הצוות המולטי דיסציפלינרי, כי אי אפשר לעשות את העבודה הזו לבד... כל חולה וחולה שמגיעים אליי, אם אני זקוקה לאורולוג או פסיכיאטר - הכל אני עושה להם שירות vip".
לדבריה, חלק בלתי נפרד מהשליחות כולל מענה לצרכים ההלכתיים: "יש למרפאה שלי בבית החולים רב שפוסק הלכה... ישנם סוגיות שממש פסק הלכה מציל חיים - בעיקר לנפש... וברגע שיש פסק הלכה זה מייצר רוגע נפשי ושקט".
במהלך השנים גיבשה כלים מקצועיים לעבודה המורכבת, כולל טבלת השפעות של סוגי סרטן שונים על חיי אישות. "אני יושבת עם הטבלה מול המטופלים, ופתאום הם מרגישים וואו, כל הסימפטומים שיש לי... זה כתוב ואני לא לבד. זה תיקוף".
הטיפול ניתן ללא עלות, ופתוח לכולם. "חשוב לי לציין שזה ללא עלות... טיפול מיני לא נמצא בסל הבריאות, זה חינם, תבואו כמה שאתם רוצים... אני מרגישה מאושרת שמקבלים את זה מתנה".
לקראת סיום הריאיון ביקשה לשתף מסר אישי: "אני חושבת שכל אחד שזכה לתפקיד, וכולם חשובים, שיעשה את זה עם כל הלב ובאהבה, אנחנו אף פעם לא יודעים באיזה צד נהיה".