
נעים קאסם, מנהיג חיזבאללה, מתריס כלפי ארה"ב על רקע מאמציה לדרבן את הרשויות בלבנון לפעול לפרוק הנשק שבידי הארגון.
בדברים שנשא בשבת אמר קאסם כי על ארה"ב לדעת שבכל תרחיש חיזבאללה יגן על עצמו, וכי הארגון לעולם לא יסכים להתפרק מנשקו, גם אם כל העולם יתאחד במלחמה נגד לבנון.
לדבריו, האדמה, הנשק והנפש מרכיבות ישות אחת ולא ניתן להפריד ביניהן, ולכן פירוק חיזבאללה מנשקו משמעותו "הוצאה להורג", ולכן הוא לא יצא לפועל.
קאסם טען כי התוכנית של ישראל לאחר חיסול נסראללה ובכירים נוספים בחיזבאללה הייתה לחסל את הארגון, אולם חיזבאללה ניהל מלחמה נגד ישראל ומנע ממנה לממש יעד זה.
עוד אמר קאסם כי בישראל מודים כיום שהישגי המלחמה הולכים ונשחקים, ועניין זה טבעי שכן ישראל לא הצליחה לממש את יעדיה, וחיזבאללה ממשיך להתקיים.
בפנייה לממשלת לבנון אמר קאסם כי חיזבאללה מוכן לשיתוף פעולה מלא עם הצבא הלבנוני על בסיס אסטרטגיה המבוססת על הגנה, כדי לנצל את הכוח הצבאי של לבנון וחיזבאללה. עם זאת, הדגיש קאסם, חיזבאללה אינו מוכן להסדר כלשהו שיביא לכניעה לישראל ולארה"ב.