
ראש הממשלה הגיש הערב (ראשון) את תגובתו לעתירות לבג"ץ נגד המשך כהונתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר.
"דין העתירות להידחות על הסף, ולחלופין בלבד לגופו של עניין. זאת, בעיקר בשל היעדר כל עילה משפטית להתערבות חריגה וקיצונית באקט החוקתי הראשון במעלה שהוא - הרכבה של הממשלה הנבחרת כפי שזה נקבע בדין על ידי כנסת ישראל, הממשלה והעומד בראשה, ולאור המשמעויות האנטי דמוקרטיות, שפוגעות בהפרדת הרשויות, בעקרונות הממשל התקין, בדין ובפסיקה", נכתב בתגובה.
עוד צוין בה "אל לו לבית המשפט הנכבד להיעתר לעתירות המבקשות להביא ליצירת תקדים של התערבות שיפוטית בקביעת שרי הממשלה בשל התנגדות אידיאולוגית למדיניות אותה מקדם השר".
"העתירות שבפנינו אינן אלא ניסיון בלתי חוקתי להדיח שר בממשלה ודינן להידחות על הסף", לשון בתגובה שהוגשה לבג"ץ.
הבוקר תקף השר בן גביר את היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה שרמזה כי לא תגן על החלטת ראש הממשלה שלא לפעול נגד השר בן גביר כפי שדרשה ממנו.
"גלי בהרב-מיארה הוא עבריינית, ששיבשה הליכי חקירה בנושאים בהם קבע בג"ץ שהיא בניגוד עניינים. היא תופרת תיקים לנבחרי ציבור, חותרת באופן מופגן לביצוע הפיכה נגד ממשלה דמוקרטית נבחרת, לביטול חוקים, סיכול החלטות וטרפוד מינויים, וכעת השיא - ניסיון לפטר נבחרי ציבור", אמר בן גביר והוסיף "לא אירתע מלהמשיך לקיים את חובותיי כשר לתת גב ללוחמים ושוטרים - מה שמקומם אותה מאוד - ולא אנוח ולא אשקוט עד שמעשיה ייחקרו - ישראל לא תהיה מדינת מאפיה".