מאות מבני קהילת בני המנשה מצפון-מזרח הודו התאספו בעיירה צ'ורנצ'יפור במדינת מניפור להדלקת נר ראשון של חנוכה.
על פי המסורת המועברת בין הדורות, חברי קהילת בני המנשה בהודו רואים עצמם כצאצאים של שבט המנשה, אחד מעשרת השבטים שגורשו מארץ ישראל בסוף תקופת בית ראשון, לפני יותר מ-2,700, שנים על ידי מלך אשור. לאורך שנותיהם הרבות בגלות, בני המנשה לא ידעו דבר על חג החנוכה וכמובן שלא חגגו אותו. לכך קיימת סיבה היסטורית מאוד פשוטה: אבותיהם הוגלו מארץ ישראל כ-560 שנה לפני האירועים ההיסטוריים שקשורים לחג החנוכה.
"הסיפור על הנחישות ההרואית של המכבים לשמור על זהותם היהודית נטוע עמוק בקרב קהילת בני המנשה, קהילה שכנגד כל הסיכויים ובמאמץ עצום הצליחה לדבוק באמונה היהודית של אבות אבותיה לאורך אלפי שנים", אמר מייסד ויו"ר שבי ישראל הרב מיכאל פרוינד. "בחנוכה הזה, שבועות ספורים לאחר החלטת ממשלת ישראל להעלות אותם ארצה, כל בני המנשה הדליקו את נרות חנוכה בהתרגשות עצומה ובתקווה שבשנה הבאה הם יזכו לעשות זאת בארץ ישראל".
מספרם של בני המנשה נאמד כיום בכ-11,500 נפש. עד כה, כ-5,500 מקרב הקהילה עלו לישראל תודות לארגון שבי ישראל, וכ-6,000 עדיין ממתינים בהודו להזדמנות לעלות לארץ.