
פרקליטות המדינה הודיעה היום (שני) לבית המשפט העליון כי היא תומכת בזיכויו של סופיאן מסלוחי מהרצח של מנשה עטר ז"ל - ללא צורך במשפט חוזר.
מדובר במהלך חריג במיוחד, במסגרתו הסכימה הפרקליטות לקבל את בקשתו של מסלוחי למשפט חוזר, אך ביקשה לסיים את ההליך בזיכוי מלא, לאור ממצאים חריגים שעלו במסגרת בדיקה מחודשת של התיק.
מסלוחי הורשע ב-1994 לאחר שהודה במעורבותו בתכנון חטיפה ושוד של עטר ז"ל בשנת 1990 - אירוע שהסתיים במותו של האחרון מירי. הוא נידון למאסר עולם, אשר ירוצה בחפיפה לעונש מאסר עולם אחר שהוטל עליו בגין רצח נוסף.
בפרקליטות ציינו כי עמדתם התגבשה בעקבות קביעות שהופיעו בפסקי הדין בעניינם של שותפיו לתיק, אשר עוררו "קשיים ותמיהות שיש בהם כדי להשליך על משקלה הראייתי של ההודאה", גם אם נמסרה "באופן חופשי ומרצון".
בבקשה שהוגשה לבית המשפט טוען מסלוחי כי ההודאה שמסר הייתה הודאת שווא שניתנה תחת מצוקה קשה, בידוד ממושך ותקיפה מינית שביצע בו מדובב.
מסלוחי, בן 18 בעת מעצרו, תואר כאדם ממשפחות מוחלשות - ערבי ממזרח ירושלים, טרנסג'נדר והומוסקסואל - אשר היה חסר ייצוג משפטי, מבודד ולחוץ נפשית. לטענתו, שיתף פעולה עם החוקרים והפליל חפים מפשע בתמורה להטבות.
בשונה משמונת הנאשמים הנוספים בפרשה, שזוכו במשפט, מסלוחי הורשע לבדו במסגרת הסדר טיעון - מבלי שגרסתו נבחנה לעומק. בית המשפט קבע בהמשך כי עדותו לא הייתה מהימנה, וגרסתו נמצאה בלתי סבירה ואף מופרכת.
הבקשה, שהוגשה בידי עורכות הדין מורן כרמון ונועה זעירא מהסניגוריה הציבורית, מציגה את ההליך כולו ככישלון משפטי עמוק: "יש לתקן את הכשל המוסרי, כאשר בעקבות תיקים שנתפרו ביד גסה גרמו להעמדתם לדין של תשעה חפים מפשע, והיום רק הרשעת שווא אחת נותרה בתוקפה - ורק תיקון אחרון נותר כדי להשיב את הצדק על כנו".