הרמטכ"ל אייל זמיר
הרמטכ"ל אייל זמירצילום: דובר צה"ל

הרמטכ"ל, אייל זמיר, כינס היום (שני) את פורום הפיקוד הבכיר בצה"ל, אשר כלל את מפקדי החטיבות הסדירות, לשם לימוד תחקירי המלחמה והטמעתם במבנה צה"ל.

הכנס, שנועד להפיק לקחים מהמלחמה, נפתח בהצגת מסקנות צוות המומחים בראשות אלוף (מיל') סמי תורג'מן וכן הצגת הצעדים להטמעתם בבצבא

במהלך הכנס, אשר נערך כחלק מתהליך רחב שניהל הרמטכ"ל לשיפור הכשירות וההיערכות בצה"ל לאחר המלחמה, הוצגו סקירות שונות של אגף המבצעים ואגף התכנון. בין הנושאים שעלו היו הפקת הלקחים מתחקירי השבעה באוקטובר והצעדים להטמעתם, המשך תהליך תחקור המלחמה, והצגת אבני הבסיס לתכנית הרב-שנתית של צה"ל, לצד שינויים בתפיסת הביטחון והכוננות בצה"ל.

הרמטכ"ל זמיר ציין כי "התר"ש המתוכנן הוא הקטר של צה"ל ליישום לקחי השבעה באוקטובר והמלחמה", והדגיש את הצורך במרוץ למידה ומרוץ חימוש במקביל.

בנוסף, הרמטכ"ל הצביע על כך שצה"ל מצוי כיום במערכה רב-זירתית, ומתחייב לשמור על רמת מוכנות גבוהה, תוך חיזוק היסודות המקצועיים, התרבות הארגונית והנורמות בצה"ל. הוא הדגיש את הצורך בתחקור עם אומץ והפיק את הלקחים להמשך הדרך: "עם ישראל כולו מסתכל עלינו ומצפה מאיתנו לעמוד במשימות - זו השליחות שלנו וזו חובתנו".