
אפליה? אל משחק הכדורגל אמש במסגרת המחזור ה-17 בליגת העל בכדורגל, מול הפועל תל אביב הגיעו הבעלים של קבוצת הכדורגל מ.ס אשדוד, איש העסקים ג'קי בן זקן ואוהדי הקבוצה, עם חולצות מחאה.
בדומה לאוהדי הפועל ת"א שהחלו עם חולצות מחאה נגד משטרת ישראל, חולצות עליהן נכתב "משטרת ישראל חלאה", חולצות שקיבלו את אישור בג"צ, הופיעו אוהדי אשדוד והבעלים של הקבוצה, עם חולצות מחאה נגד שופטי הכדורגל.
לדברי האשדודים, באיגוד השופטים פועלים נגדם בצורה מפלה ולא מוצדקת ולכן יצאו במחאה נגד התנהלות השופטים במשחקי הכדורגל שלהם.
עם זאת, יש מי שלא אהב בלשון המעטה את המחאה היצירתית של אשדוד, כאשר ארז כלפון, יו"ר מנהלת הליגות בכדורגל הודיע הבוקר (שני) כי מעשה זה של אשדוד יביא לה לקנס בסך 10,000 שקלים.
לדברי כלפון, "מדובר במעשה פסול וראוי לכל גינוי, החורג בהרבה מביטוי של ביקורת לגיטימית".
עוד כתב כלפון במכתבו כי "בהתנהלות זו יש משום ביזוי מכוון, השפלה ופגיעה קשה במוסד ממוסדות הכדורגל הישראלי והיא חותרת תחת ערכי ההוגנות, ההגינות והכבוד ההדדי".
"מעבר לפגיעה התדמיתית החמורה, יש במעשה זה כדי להוות הסתה של אוהדים, שחקנים ובעלי תפקידים וללבות אווירה עויינת כלפי השופטים".
מעניין מה יהיה לבג"צ לומר על כך והאם שוב יוכח כי יש דין לאוהדי הפועל ת"א ויש דין לכל היתר, או שהפעם דווקא מדובר במי שמותר לפגוע בהם כמו משטרת ישראל ומי שחסינים מפני כל ביקורת ומחאה כמו איגוד השופטים.