
למרות שתקציב הביטחון אושר בממשלה לפני כחודש, בזרוע היבשה של צה"ל התקבלה החלטה לבטל אימונים שתוכננו לשנת 2026 לכ-25 יחידות, רובן קרביות.
בידיעות אחרונות דווח כי ההחלטה התקבלה על רקע חשש כי התקציב יעבור קיצוץ משמעותי כאשר יובא לאישור הכנסת, או לחלופין שישראל תלך לבחירות מוקדמות עוד לפני אישור חוק התקציב.
צה"ל אמור להתחיל השנה ביישום תוכנית רב-שנתית חדשה שמוביל הרמטכ"ל אייל זמיר, תוכנית הכוללת הטמעה רחבה של לקחי המלחמה האחרונה ושינויים מבניים ותפעוליים נרחבים בצבא. בין היעדים המרכזיים: החזרתן לכשירות של יחידות רבות כבר בחודשים הקרובים. עם זאת, בזרוע היבשה מזהים קושי ליישם את המהלך נוכח מה שהם מגדירים "עימות בין משרד האוצר לצה"ל".
בשבוע שעבר נמסר לכ-25 יחידות, כולל יחידות מילואים, על ביטול אימונים שתוכננו לשנה הקרובה. בין היחידות שנפגעו: יחידות לוחמות בשלושת הפיקודים המרחביים, יחידות מג"ב, יחידת המסתערבים הפועלת תחת צה"ל בכל הגזרות, וכן יחידות ייעודיות נוספות.
כמו כן, הוחלט לבטל את אימוני ההקמה לאוגדת גלעד שהחלה את פעילותה בשנה האחרונה במטרה להתמודד עם תרחישי חדירה מגבול ירדן. בזרוע היבשה אף שוקלים לבטל אימונים ליחידת החשמונאים של הלוחמים החרדים.
מדובר צה"ל מסר כי "תקציב האימונים בצה"ל נקבע ביחס לתקציב הביטחון ותקציב צה"ל לשנת העבודה. תוכנית עבודה 2026 טרם סוכמה ותסוכם בהמשך".