סא"ל רן, מפקד גדוד, התראיין בפודקאסט של שלומי אדלר מבית All in ושחזר את הקרבות בשבעה באוקטובר מנקודת מבטו כמפקד בשטח. בריאיון תיאר את הקפצת הגדוד, ההתארגנות המהירה והמעבר החד מאימונים ללחימה.

לדבריו, הכוח שלו נע תחילה לצירים ולצמתים במרחב העוטף במטרה לאפשר הגעה של כוחות תגבור לקיבוצים. במהלך ההתקדמות תיאר אירוע שבו זוהה רכב חריג, ולאחר בדיקה התברר כי בתוך תא המטען נמצאת אזרחית שניסו לחטוף, והיא חולצה.

בהמשך תיאר רן את הכניסה לקיבוץ כיסופים, את פיצול הכוחות לסריקות, ואת ההיתקלות הקשה סמוך לאזור המוצב. הכוח ספג אבדות ופצועים, והוא עצמו נפגע.

בחלק נוסף של הריאיון תיאר רן את הלחימה בעזה ואת ההתנהלות מול דילמות מבצעיות בשטח בנוי, לצד שיח פנימי על זהירות בזיהוי דמויות והימנעות מפגיעה במי שאינם יעד. הוא הדגיש כי לאורך הלחימה נדרש איזון בין חתירה למגע לבין הקפדה על נהלים והחלטות תחת אי ודאות.

רן סיפר גם על האירוע שבו פיקד על הכוח שחיסל את סינוואר, ותיאר כיצד זיהוי בשטח הוביל לסריקות ממושכות, לאבטחת הזירה ולווידוא התמונה המבצעית לפני שהתקבלה ההבנה הסופית על זהות היעד.

רן הדגיש כי המבצע לא התבצע באמצעות שייטת או חיל האוויר, אלא בידי לוחמי חיר וטנקיסטים שפעלו מהקרקע: "ומי שהרג אותו זה לא פצצת חיל האוויר ולא מבצע מיוחד ולא שייטת 13, לא, זה חירניקים, זה טנקיסטים, זה הלוחמים שיום יום שעה שעה במהלך המלחמה הזאת עבדו הכי קשה והנה הצלחנו".