בבית המשפט המחוזי בירושלים הגישה משפחת הרשקוביץ, ששכלה בשני פיגועים נפרדים את האב אריה הרשקוביץ הי"ד ואת בנו אסף הרשקוביץ הי"ד, תביעה על סך 115 מיליון ₪ נגד הרש"פ.

בתביעתה טוענת המשפחה כי ארגוני הטרור המעורבים ברצח בני המשפחה מבצעים את מדיניותה הרשמית של הרש"פ, המעודדת רצח יהודים, והיא אף תומכת בהם מבחינה כספית.

משפחת הרשקוביץ התפרסמה בימים האחרונים בהקשר של הכוונה לעקור את שכונת "גינות אריה" שבעפרה במסגרת עקירת ה"מאחזים".

שכונת "גינות אריה", הקרויה על שמו של אריה הרשקוביץ הי"ד, שנרצח לפני כשלש שנים בפיגוע ירי, קיבלה בשבוע שעבר בהליך מהיר צו פינוי.

ניסיון לגבש פשרה בנוגע לשכונה זו נדחה, כך מסרו ראשי מועצת יש"ע. לדבריהם, הושגה הסכמה ביניהם לבין קציני צה"ל, ולפיה תועבר השכונה אל תוך היישוב עפרה, אולם ראש הממשלה דחה אותה. (ר)