
מרתון שובר שיאים. ביום שישי הקרוב, ה-27 בפברואר, יוזנק בפעם ה-17 מרתון תל אביב שהפך להיות אירוע ספורט מסורתי וקבוע בעיר העברית הראשונה.
עם כמות של למעלה מ-50,000 משתתפים שהבטיחו את מקומם במירוץ היוקרתי בכלל המקצים, יהפוך מרתון תל אביב לאירוע הספורט הגדול אי פעם בישראל.
למעשה, מקצה המרתון המלא לבדו, 42.2 ק"מ, יהיה הגדול ביותר שנערך בישראל מעולם עם יותר מ- 3,000 רצות ורצים, כאשר גם מקצה חצי המרתון, 21.2 ק"מ, שובר שיא של כל הזמנים עם יותר מ- 12,000 רצות ורצים וכך גם המקצה ל-10 ק"מ עם מעל 20,000 רצות ורצים.
בדומה לשנה שעברה, גם השנה המרתון יארח את צה"ל ואת כוחות הביטחון, כאשר רבים ממשרתי המילואים והסדיר קיבלו אפשרות להשתתפות במירוץ בשלל הנחות.
על פי הרישום מעל ל-2,000 חיילות וחיילים בסדיר נרשמו למרתון ללא עלות, כאשר בנוסף במימון ובשיתוף צה"ל התאפשרה הרשמה במחיר סמלי של 18 שקלים בלבד לנשות ואנשי מילואים ומשרתי קבע ו- 36 ₪ למשפחותיהם. בכדי לייצר מעטפת שלמה לטובת הרצים מאנשי הצבא וכוחות הביטחון, ביוזמה והובלה של אגף כח אדם בצה"ל יוקם מתחם ייעודי בעיר המרתון מתחם מפנק בו יוכלו להתרענן לפני ואחרי הריצה.
לא רק אנשי הצבא וכוחות הביטחון יגיעו למרתון היוקרתי, כאשר לאחר מעל שנתיים ולמרות המלחמה, ישתתפו במרתון גם 15 רצי עילית בכירים מחו"ל, ובהם רצים מקניה ואתיופיה שכולם מגיעים לרוץ במקצה המרתון המלא. הם יגיעו במטרה לנסות ולשבור את שיא המרתון של תל-אביב, אותו קבע במרתון 2023 הרץ הקנייתי דומיניק קיפנהנו מיביי ועומד על 02:10:11 שעות.
זו גם השנה הרביעית ברצף בה מרתון תל-אביב ימשיך להיות היחיד בישראל הפועל תחת תו התקן הרשמי של ה-IAAF, איגוד האתלטיקה העולמי ובשיתוף איגוד האתלטיקה הישראלי.
עוד קודם ליריית הזינוק של האירוע היוקרתי, לרגל המרתון, הוצבו ברחבי העיר מיצגי ענק המבוססים על נעל הריצה הרשמית של המרתון של חברת אדידס, אשר הוצגה בשנה שעברה, ושזכתה למספר פרשנויות עיצוביות שונות של אמנים שחיים ויוצרים בעיר. היצירות הוצבו בסמוך למגדלור בנמל תל-אביב, בטיילת הרברט סמואל סמוך לחוף בוגרשוב, בגן צ'ארלס קלור בסמוך למרכז הקהילתי לספורט ימי, בפארק גני יהושע סמוך לגשר בבלי, בשדרות רוטשילד ובפארק המסילה. בנוסף, עשרות ספסלים ברחבי העיר- בפארק המסילה, שדרות רוטשילד, שדרות חן וטיילת בבלי בפארק גני יהושע- עוטרו במדבקות גדולות המזמינות את היושבים לקום ולהצטרף לריצת המרתון.
מרתון תל אביב, אירוע הספורט הגדול ביותר בישראל של עיריית תל אביב- יפו יתקיים בפעם ה-17 בלב העיר תל אביב-יפו, עם שבעה מסלולים אורגניים העוברים ברחבי העיר.
במסגרת האירוע יוזנקו: מרתון (42.195 ק"מ), חצי מרתון (21 ק"מ), מרוץ 10 ק"מ, מרוץ 5 ק"מ, ומרוץ אופני יד לנכים. בפארק גני יהושע תוקם עיר המרתון עם בימת חימום קצבית עליה ינגנו מיטב ה-DJ's בישראל, יריד EXPO עם מיטב המציגים ומתחמי שיווק חווייתיים. בנוסף, יוצבו עמדות מוסיקה ולהקות לאורך המסלולים.
השנה תהיה גם הטבה מיוחדת בבתי עסק למשתתפות ולמשתתפים כאשר בהצגת המדליה תינתן הטבה מיוחדת במעל מאה בתי עסק.
האירוע שיפתח את אירועי המרתון יחל כבר ביום רביעי הקרוב, כשאז יוזנק מרוץ המיני מרתון המסורתי לילדים. הילדות והילדים ירוצו בשלושה מסלולים מהנים בפארק: 800 מטר, 1,200 מטר וכן מסלול מרגש של 400 מטרים לילדים עם יכולות מיוחדות לגילאי 5- 14. האירוע יתקיים בשיתוף עם RGE ובסימן "רצים בטוב" כחלק ממאבק בתופעת החרם והבריונות. המשפחות יוזמנו לבלות במתחמי פעילויות אקטיביות לפני ואחרי הריצה, כאשר זה יפתח במקצה מיוחד לילדים עם מוגבלות ובני משפחותיהם.
אירוע המרתון תל אביב של עיריית תל אביב-יפו ילווה לאורך כל המסלול בכ-5,000 אנשי הפקה, אבטחה, סדרנות ורפואה.