בשבת התכנס הוועד הפועל של אש"ף בלשכתו של ערפאת במוקטעה ודן ביוזמתו ה"חדשה" של ערפאת להכריז על מדינה פלשתינית. במשרד ראש הממשלה הגיבו על היוזמה ואמרו כי אם כך יקרה ישראל תשקול תגובה חריפה. עוד נאמר בתגובת המשרד כי במקום לנקוט איומי סרק, על הרש"פ לפעול לחיסול הטרור.

ערפאת קרא להתערבותו של הקוורטט וכן לכנס את המועצה המרכזית, כדי שתפקח על ההכנות לקראת קיום "בחירות" לנשיאות, למועצה המחוקקת, לעיריות ולמועצות מקומיות.

אף על פי שאין כל חידוש בניסיון להכריז על מדינה פלשתינית, הפעם ערפאת מוכן להכריז עליה בגבולות 67', ויש להיערך לכך שמדינות העולם יכירו בה, כך אמר ד"ר דוד בוקעי, מזרחן באוניברסיטת חיפה, בראיון לערוץ 7. לדבריו, כבר פעמים אחדות איים ערפאת כי הוא עומד להכריז על מדינה פלשתינית גולה אך לא עשה זאת משום שאז היה צריך גם להכריז על גבולותיה. לו הכריז על גבולות 67' היה מקים עליו גורמים באש"ף, ולו הכריז על המדינה בגבולות "פלשתין" השלמה היה מקים עליו את המערכת הבינלאומית.

כאמור, החידוש הוא בכוונתו הפעם להצהיר על נכונות להכריז על הקמת מדינה פלשתינית בגבולות 67', וכמובן מבלי לוותר על זכות השיבה.

לדברי בוקעי, יש סיכוי כי כ 200 מדינות יכירו במדינה זו, ולכן, הוא ממליץ, ישראל צריכה להיערך לכך. את מעשה ההכרזה תפרש המערכת הבינלאומית כצעד המעיד על "מתינותו" של ערפאת, "המוכן" להסתפק בגבולות 67'. יתר על כן, הוסיף בוקעי: הרוב הערבי איסלמי הוא רוב דורסני ועושק, ועושה במערכת הבינלאומית כרצונו, כולל בארגוני האו"ם. יש 57 מדינות איסלמיות ומדינות העולם השלישי. אלו תומכות במוסלמים באופן אוטומטי, ואחת הסיבות לכך היא שהן הסובלות העיקריות מנחת זרועו של אותו איסלם, העושק אותן.

בוקעי הוסיף וציין כי ישנה הטעיה באשר למעמדם של הסכמי אוסלו, וכי למעשה עד היום הגורם היחידי שחתם עליהם הם הפאתח' וערפאת, ולא אש"ף, וזאת בניגוד להצהרות שהצהירו חותמי הסכמי אוסלו. את הסכמי אוסלו מעולם לא אישרו מוסדות אש"ף או המועצה הלאומית הפלשתינית. יצוין כי מאז שנת 93' היא כלל לא כונסה. גם כאשר נטען כי היא כונסה לצורך ביטול האמנה הפלשתינית, הדבר אינו נכון, אומר בוקעי. מה שהוצג כמועצה הפלשתינית היה כינוס של קבוצות שונות ואישים שונים, כולל חברי המועצה. אך המועצה לא נתבקשה לדון בהסכמי אוסלו ולאשרם, ורק הפאתח' אישר אותם. (ר)