פינגר ליים אדום. זהרה
פינגר ליים אדום. זהרהצילום: גלית אור

ירושלים ממשיכה להפתיע עם מסעדות מעולות. הפעם קפצנו ל"זהרה" החדשה בבן סירא. מטבח שף אורבני. הבעלים, מרכוס גרשקוביץ מסעדן ירושלמי מוערך שמוכר לרבים ממסעדת אנג'ליקה, יודע את העבודה.

התפריט הוא מסע קולינרי מענג, בין פתיחים מדליקים ("משהו להתחלה"), מנות אמצע ("ממשיכים") ומנות עיקריות ("כמעט הגענו").

למשל, סשימי דג ברוטב קלמנטינות למון גראס וצ'ילי, פומלה ו... פיגגר ליים אדום, אדום! בחיים לא ראיתי דבר כזה יפה ומתפצפץ. זאת מנה שמעוורת את העין ביופייה. וכמה שזה יפה ככה זה טעים. או למשל, מנת פילה דג ים על קרם תירס, סלטון של תירס מעושן שמתחבא מתחת והפך את המנה המסתורית למסיבה טעמים.

יש מנה שעדיין משחקת לי במוח: פטריית ירדן, ‏הפטרייה מרגישה כמו עוף, טעימה כמו עוף, צלויה כמו עוף. הטעם החרוך בקצוות, זורק לך את הראש לפרגית טריה שהנחת על המנגל ופספסת בשבריר שנייה את החריכות.

הנאגטס דלעת ערמונים מרגישים כמו פיש אנד צ'יפס קלאסי. האיולי פלפלים מעושנים, וסקוויז של לימון, ואת לא מאמינה למה שמחולל לך בחיך ולא נשכח את מנת ניוקי שקדי עגל צלויים בדיוק במידה, טעמים עמוקים, תרד שעושה שמח, מזכיר מאוד את הפקיילע,

רועי אחדות, אתה שף מוכשר, כבוד לתחום.

זהרה: בן סירא 16 ירושלים
כשרות: רבנות ירושלים

רוצים להמליץ לנו על מסעדה כשרה לבקר בה? כתבו לנו בוואטסאפ: 054-8118855

פורסם בגיליון "נופשים"