דונלד טראמפ
דונלד טראמפצילום: ג'ויס בוגהונסיאן, הבית הלבן

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ אמר היום (ראשון) כי המנהיג החדש של איראן "לא יחזיק מעמד זמן רב" - אם האיראנים לא יקבלו את אישורו תחילה.

"הוא יצטרך לקבל מאיתנו אישור", אמר בריאיון ל-ABC.

"אם הוא לא יקבל מאיתנו אישור, הוא לא יחזיק מעמד זמן רב", הוסיף.

"אנחנו רוצים לוודא שלא נצטרך לחזור אחורה כל 10 שנים, כשאז לא יהיה נשיא כמוני. אני לא רוצה שאנשים יצטרכו לחזור אחורה בעוד חמש שנים ולעשות את אותו הדבר שוב, או גרוע מכך, לתת להם נשק גרעיני".

אמש התייחס טראמפ ללחימה באיראן ובמהלך שיחה עם כתבים במטוסו אמר "אנחנו מנצחים במלחמה הזו בפער גדול. חיסלנו את כל האימפריה המרושעת שלהם. אני בטוח שזה יימשך עוד זמן קצר. המלחמה עצמה מתנהלת בצורה בלתי נתפסת - הכי טוב שאפשר"

"אנו עוקרים כעת סרטן מעל פני האדמה, זכרו את 7 באוקטובר", המשיך טראמפ. "זהו מהלך קצר של פעולה שנועדה לעשות דבר שהיה צריך להיעשות כבר לפני 47 שנים. לקח 47 שנים לעשות את זה, ולאף נשיא לא היה האומץ לעשות זאת", המשיך. "בסופו של דבר אנחנו חוזרים לדבר כדי להשתתף בעוד טקסי העברת ארונות קבורה מכובדים כאלה. המוות הוא חלק ממלחמה. כן, זה חלק ממלחמה. זה הצד העצוב של המלחמה. זה הצד הרע של המלחמה", הוסיף. "יש לנו את הצבא הטוב ביותר בעולם, ואני בניתי אותו בתקופת הכהונה הראשונה שלי. ולצערי עכשיו אני נאלץ להשתמש בו", אמר.