
צה"ל מאשר כי חיל האוויר בהכוונת אמ"ן תקף במהלך הלילה (שישי) וחיסל את עלי מחמד נאא’יני, דובר וראש מערך יחסי הציבור של משמרות המהפכה.
בצה"ל ציינו כי "לאורך השנים, נאא’יני מילא מספר תפקידים בעולמות התעמולה והדוברות, ובשנתיים האחרונות שימש כמפיץ התעמולה הראשי של משמרות המהפכה תחת משטר הטרור האיראני".
עוד נמסר כי במסגרת תפקידו, הפיץ את תעמולת הטרור של הארגון לשלוחיו בכל המזרח התיכון, במטרה להשפיע ולקדם פעולות טרור נגד מדינת ישראל מהזירות השונות.

במהלך פעילותו, היה נאיני מעורב בהובלת קו הסברה תקיף נגד מדינות המערב, תוך ניסיון לערער על אמינות מערכות המודיעין שלהן ולהציג את איראן כיציבה וחזקה בזירה האזורית והבינלאומית.
רק בתחילת השבוע הופיע נאיני על מסכי הטלוויזיה באיראן בראיון שהוקדש לניתוח האסטרטגיה המערבית, הוא שילח חיצי ביקורת לעגניים לעבר ארגוני הביון האמריקאיים והישראליים.
נאיני טען כי הציפייה המערבית ל"קריסה פוליטית" ביום שאחרי מות המנהיג העליון חמינאי הייתה שגויה מיסודה. "ההערכה האמריקאית הייתה שהמדינה תעמוד בפני התפרקות. זה פשוט לא קרה", הצהיר בביטחון, תוך שהוא משבח את "ההמשכיות השלטונית" והמנהיגות הצעירה שצמחה.
הוא פירט את מה שכינה "הכישלון המודיעיני המהדהד" של ה-CIA. לדבריו, ארה"ב בנתה על מלחמה מוגבלת וקצרת טווח, ולא נערכה להתמודדות עם שטח גאוגרפי נרחב או חוסן חברתי איראני.
נאיני סיכם את דבריו בקביעה כי "היום האויב הוא זה שנמצא במצב של חוסר ודאות, בלבול וחוסר אונים". ימים ספורים לאחר מכן, הוכח כי המודיעין המיוחס לישראל היה מדויק מספיק כדי להגיע אליו בלב טהרהן.
