מערכת "קלע דוד"
מערכת "קלע דוד"צילום: אגף דוברות וקשרי ציבור במשרד הביטחון

המערכת שכשלה ביירוט הטילים הבליסטיים ששוגרו מאיראן במוצאי השבת ופגעו ישירות בערים ערד ודימונה היא מערכת "קלע דוד" - כך הותר היום (שני) לפרסום.

הפגיעות הישירות הובילו למציאות קשה בדרום עם למעלה מ-120 פצועים בדרגות פציעה שונות ונזק כבד לרכוש ולתשתיות.

בדימונה פגע טיל הנושא מאות קילוגרמים של חומר נפץ פגיעה ישירה ברחבת בנייני מגורים. כתוצאה מהפיצוץ נפצעו 39 בני אדם, בהם ילד בן 12 שפונה במצב קשה לבית החולים.

גורמי מקצוע מציינים כי האדמה שהייתה רכה בשל הגשמים האחרונים ספגה חלק ניכר מההדף ובכך מנעה נזק גדול עוד יותר. בצה"ל מדגישים כי כמעט כל מי ששהה במקלט בבניינים לא נפגע, עובדה המחדדת את חשיבות ההנחיות.

בערד נרשם מספר פצועים גבוה יותר - 84 בני אדם, עשרה מהם באורח קשה. הטיל פגע באזור המאוכלס בקהילה גדולה של חסידי גור. מהתחקיר עולה כי למרות קיומם של מקלטים במבנים, מרבית הנפגעים שהו מחוץ למרחבים המוגנים בעת הנפילה.

בחיל האוויר ובצה"ל מיהרו להבהיר כי למרות התוצאות הקשות, לא מדובר ב"כשל מערכתי" או בטעות אנוש של המפעילים.

לדברי גורמים צבאיים, מדובר בטילים מדגם מוכר שיורטו בהצלחה בעבר, וכי לא נמצא קשר בין ההחטאה הראשונה של המיירט בדימונה לזו השנייה בערד. עם זאת, בצה"ל ממשיכים לתחקר לעומק את הסיבות הטכניות שהובילו להחטאת המיירטים של "קלע דוד", מערכת האמורה לספק הגנה מפני טילים לטווח בינוני-ארוך.