נשיא המדינה יצחק הרצוג, ורעייתו מיכל, נפגשו הבוקר (ראשון) עם שורד השבי בר קופרשטיין ומשפחתו, לרגל השקת ספרו החדש "לא נשבר".

ספרו של בר מגולל את סיפור גבורתו מעורר ההשראה, החל מרגעיו כסגן קב"ט ב"נובה", שם חילץ חיים רבים תחת אש עד שנלקח בשבי החמאס, הישרדותו בתנאים הקשים לאורך 738 ימים, עד לשחרורו ומסעו לשיקום.

הנשיא ורעייתו הביעו עניין רב בסיפורו של בר ושמעו ממנו על תהליך כתיבת הספר שהחל עוד בימי השבי הקשים.

קופרשטיין שיתף ברגע עוצמתי שחיזק אותו בשבי, בו הצליח להאזין לנאומו של הנשיא מהעצרת הממלכתית לציון יום השואה והגבורה, שם קרא הנשיא לשחרור החטופים ושלח להם כוח וחיזוק בשם עם ישראל.

במהלך הפגישה, לקראת חג הפסח, התייחס הנשיא למשמעות "החירות" ואמר: "בר, יש בסיפור שלך כאב גדול, אבל גם עוצמה ותקווה שנוגעות בכל אחד ואחת מאיתנו. בחג הפסח בו אנו מציינים את המעבר מעבדות לחירות, הסיפור שלך מזכיר את היכולת לצאת מקושי לתקומה, ואת האחריות שלנו כחברה להמשיך לחזק, לשקם ולבנות יחד".

קופרשטיין השיב לנשיא ואמר: "השנה אני זוכה לחגוג חג חירות אמיתי, גם כחלק מעם ישראל שיצא ממצרים, וגם באופן אישי, אחרי שהשתחררתי מהשבי. זו זכות גדולה בשבילי לחגוג את החג בבית, עם המשפחה ועם עם ישראל".