בשיאו של בוקר חול המועד פסח, נערכת במכללת צפת, ביוזמת איגוד רבני קהילות ועיריית צפת, תפילת שחרית והלל מוזיקלית בהובלת רבה של צפת, הרב שמואל אליהו, יחד עם ראש ישיבת ההסדר בעיר, הרב איל יעקובוביץ', ולוחמים המשרתים באזור.

לאור המציאות הביטחונית המורכבת בחזית הצפונית והנחיות גורמי הביטחון, התפילה מתקיימת ללא נוכחות קהל במקום, אך מועברת בשידור חי ישיר לאלפי יהודים בארץ ובעולם. הבחירה בפורמט הדיגיטלי נועדה לגשר על המרחקים ולאפשר לכל מי שנמצא בביתו, במילואים או במרחב המוגן, לקחת חלק פעיל בשירת ההלל ובהודיה.

התפילה בשעה 06:00 בתפילת "הודו לה' כי טוב", עוברת כעט לשירת ההלל בליווי כלי נגינה, רגע השיא של הבוקר, המשלב בין חובת היום ההלכתית וההודיה על הניסים לבין זעקה ותפילה על המצב.

"בימים שבהם עם ישראל נלחם על ביתו, תפילת ההלל מקבלת משמעות של גבורה יהודית מזוקקת. התפילה מתמקדת בחיזוקם של תושבי הצפון העומדים איתנים בחזית, ובתחינה לרפואת הפצועים, להשבת החטופים ולשמירת כל לוחמי צה"ל וכוחות הביטחון עד לניצחון המוחלט", נמסר.

מארגני התפילה הוסיפו "אנחנו נמצאים ברגעים של התעלות והתאחדות. למרות המגבלות והקושי הפיזי, הקול שעולה כעת מצפת הוא קול של אמונה בלתי שבירה. אנחנו מזמינים את כל מי שעדיין לא התחבר, להיכנס לשידור החי, לשיר איתנו ולהרגיש חלק מהלב הפועם של האומה. דווקא מתוך המצר - אנחנו זועקים ומאמינים בישועה".