השר יואב קיש
השר יואב קישצילום: ערוץ 7

מפגיני שמאל ניסו הערב (חמישי) לפרוץ לביתו של שר החינוך יואב קיש. לטענתם הם חיפשו מרחב מוגן במהלך אזעקה שנשמעה.

אחד המפגינים תועד דופק על שער חצר הבית, בזמן שנשמעו אזעקות בעקבות שיגור טילים מאיראן, "יש התקפה של טילים מאיראן! יש כאן מורה בישראל! אתה יכול לפתוח לי בבקשה? יש אזעקה! הטילים האלה באשמתך! תן לי להיכנס!".

קיש הגיב למתקפות עליו ברשתות החברתיות "חבורת עבריינים קיצונית והזויה ניסתה הערב לפרוץ לביתי בחסות האזעקות". לדבריו, "היו להם שמונה דקות להתפנות למקלט הסמוך ולהתמגן, אך בכל זאת בחרו להישאר במקום ולפעול בפרובוקציה ובאלימות כשבמהלך האזעקה ניסו לפרוץ לביתי. מדובר בחציית קו אדום חמורה. האחריות לטרפת הזאת היא של הפרקליטות שכבר שלוש שנים מאפשרת את האלימות כנגד משפחות השרים בכניסה לדלת ביתם, ללא כל מענה. זה ייגמר באסון".

ממשטרת ישראל נמסר: "משטרת ישראל רואה בחומרה כל ניסיון לפגיעה בסדר הציבורי ובביטחון האישי של אזרחים, עם קבלת דיווח אודות האירוע, כוחות מרחב שרון מתחנת כפר סבא הגיעו למקום ופעלו להשבת הסדר ולבחינת נסיבות המקרה. ככל שיידרש ובהתאם לממצאים, המשטרה תמצה את הדין עם המעורבים. באשר לטענות על הפרקליטות יש להפנות אליהם לתגובה".

השר בצלאל סמוטריץ' הגיב "העובדה שהמשטרה והפרקליטות מאפשרים את האלימות המתמשכת הזו כבר שלוש שנים כנגד שרי הממשלה, מה שלא היה מתאפשר מול אף ממשלה אחרת, היא שחיתות מסוכנת של מערכת המשפט וכל מי שאחראי לה עוד יתן את הדין.

אני מבקש לחזק את ידי חברי שר החינוך יואב קיש ומשפחתו שעוברים גיהינום כבר שלוש שנים ברציפות על ידי קומץ אנרכיסטים אלים בחסות גלי בהרב מיארה. נשלים את התיקונים הנדרשים במערכת המשפט ונערוך בה ניקוי אורוות מעמיק".