צה"ל מסכם חודש של פעילות התקפית רחבת היקף בלבנון, הכוללת תמרון קרקעי ממוקד בשילוב מהלומות מהאוויר, מהים ומהיבשה.
ארבע אוגדות פועלות בדרום המדינה במטרה לטהר את מרחב הגבול מתשתיות טרור, להשמיד מחסני אמל"ח ולחסל את שרשרת הפיקוד של חיזבאללה.
על פי נתוני צה"ל, במהלך החודש האחרון חוסלו כ-1,000 מחבלים, בהם מפקדים בכירים רבים ומאות לוחמים מיחידת העילית "רדואן".
במקביל, חיל האוויר תקף יותר מ-3,500 מטרות טרור ברחבי לבנון, תוך התמקדות במפקדות שליטה, עמדות שיגור ומחסני נשק מתקדמים.
במערכת הביטחון אומרים שכדי לפרק את חיזבאללה מנשקו צריך לכבוש את כל לבנון ולהגיע לכל כפר. בצבא מסבירים כי מטרות המלחמה מול חיזבאללה הן בעיקר החלשת הארגון באופן משמעותי וייצור קו הגנה עמוק והריסת עשרות בתים בקו הכפרים הראשון, בדומה לקו הצהוב ברצועות עזה.
בפיקוד הצפון צפויים בימים הקרובים להציג לפורום מטכ"ל ולדרג המדיני את תוכנית ההגנה במרחב האבטחה הראשון, הקרוב לקו הגבול.
לצד המערכה הצבאית, צה"ל מנהל מלחמה כלכלית נגד הארגון. כוחות הביטחון תקפו נכסים מרכזיים ומחסני כספים של אגודת "אל-קַרד אל-חַסן" - הזרוע הפיננסית של חיזבאללה הממומנת על ידי איראן.
בנוסף, הושמדו חמישה גשרים מרכזיים ששימשו כצירי אספקה קריטיים להעברת כוחות ואמצעי לחימה מצפון לבנון לדרומה.

