
תם עידן ויקטור אורבן בהונגריה. מנהיג האופוזיציה בהונגריה פטר מדיאר רשם ניצחון היסטורי על ראש הממשלה ב-16 השנים האחרונות ויקטור אורבן.
הוא צפוי לזכות ברוב עצום של יותר משני שלישים מהמושבים בפרלמנט, שיאפשר לו לערוך שינויים בחוקה ולבטל שלל רפורמות שנויות במחלוקת שהנהיג אורבן בעשור וחצי האחרון
אורבן צילצל למדיאר ובירך אותו על ניצחונו בבחירות, "התוצאות ברורות, וזה כואב. נשרת את המדינה מהאופוזיציה. לעולם לא נוותר". בהמשך הלילה, בנאום הניצחון, אמר מדיאר: "החזרנו לעצמנו את המדינה שלנו. זכינו במנדט חסר תקדים".
נכון לשעה 08:00 נספרו 98% מהקולות, והם מעניקים למפלגת "טיסה" של מדיאר הישג ענק של 138 מ-199 המושבים בפרלמנט. מפלגת "פידס" של אורבן זוכה כרגע ב-55 מושבים בלבד. מפלגת הימין הקיצוני "המולדת שלנו" תזכה בשישה מושבים.
אורבן בן ה-62, שכיהן לראשונה כראש ממשלה בין 1998 ל-2002 וחזר לשלטון ב-2010, הנהיג בעשור וחצי שבהם הוא שולט מאז שורה של רפורמות במערכות המשפט, התקשורת והכלכלה, ובגין רבות מהן הואשם בשחיקת הדמוקרטיה ובהצעדת המדינה לכיוון אוטוקרטי.
אורבן נחשב כבעל ברית הדוק של דונלד טראמפ ושל בנימין נתניהו, הוא סיכל מספר פעמים סנקציות נגד ישראל או סיוע לאוקראינה.
נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין בירכה "ליבה של אירופה פועם חזק יותר בהונגריה הלילה. הונגריה בחרה באירופה".
שר החוץ גדעון סער בירך את המנצח בבחירות וכתב "ברכות למפלגת TISZA ולפטר מג'יאר על ניצחונכם בבחירות הלאומיות בהונגריה. אנו מצפים להמשיך לעבוד יחד על חיזוק נוסף של היחסים הטובים בין שתי המדינות שלנו והרחבת שיתוף הפעולה בתחומים שונים בעלי עניין משותף. אנו מודים לויקטור אורבן ולממשלתו על הידידות ועל התמיכה היציבה בישראל ובחיי היהודים בתקופות מאתגרות".
גם ראש האופוזיציה יאיר לפיד בירך "מברך את פטר מג'יאר ומפלגת טיסה על הניצחון בבחירות בהונגריה. כולנו תקווה שתחת הנהגתך, היחסים בין ישראל להונגריה ימשיכו להעמיק ולהתחזק. בהצלחה".