
ארבעה לוחמי מג"ב מבסיס בית חורון, בהם שתי חובשות, נשלחו לריצוי עונש מאסר בכלא צבאי לאחר שהדליקו מנגל במהלך השבת בתוך שטח הבסיס.
על פי הדיווח בכאן חדשות, נגד שעבר במקום הבחין בחילול השבת ובהפרת הפקודות והעיר להם. הלוחמים כיבו את האש ובהמשך הנגד הגיש תלונה רשמית למפקד הבסיס.
בהליך משמעתי שנערך בבסיס, נגזרו על הלוחמים בתחילה 20 ימי כלא. לאחר שהגישו ערר על חומרת העונש, הוחלט להפחית את תקופת המאסר לעשרה ימים, אותם הם מרצים בימים אלו.
במשמר הגבול גיבו את החלטת המפקדים וציינו כי "מדובר בהפרה חמורה של הפקודות".
מנגד, בני משפחותיהם של הלוחמים הביעו זעם על ההחלטה, וטענו כי מדובר בענישה לא מידתית, "מדובר בלוחמים ללא תלונות קודמות ויש מידרג בעונשין".
ממשטרת ישראל נמסר: מדובר ב-4 שוטרים שפעלו בניגוד להנחיות והנהלים בשטח הבסיס ובפרהסיה במהלך ימי החג, ועל כן נשפטו ונידונו לריצוי עונש בכלא צבאי ככל שוטר בשירות חובה ולא כפי שנטען .
יובהר ויודגש כי בניגוד מוחלט לנטען, השוטרים אינם מוחזקים יחד עם עבריינים, אלא בכלא צבאי וכל טענה אחרת הינה שגויה ומטעה, ויש בה כדי לפגוע ולהכפיש את חיילי צה"ל ושוטרי מג"ב המרצים את עונשם במסגרות הכליאה הצבאיות.