הר הבית
הר הביתצילום: Jamal Awad/Flash90

מחוז ירושלים של הרשות הפלסטינית מזהיר מפני קריאות של ארגוני הר הבית, ובהם "בידינו - למען הר הבית", להגיע להר הבית ביום רביעי הקרוב, שבו יצוין יום העצמאות של מדינת ישראל.

הארגון מתכנן ומקדם באופן פעיל עלייה להר הבית ביום העצמאות תחת הסלוגן "אין יום עצמאות בלי הר הבית". הוא קורא לציבור הרחב להצטרף ולהניף דגלי ישראל בהר הבית "כדי להוכיח לאויבינו שאותנו לא ינצחו" ולחזק את הריבונות.

באתר הארגון נכתב כי לאחר שנתיים וחצי של מלחמה הגיע הזמן להרים קול ברור וחד משמעי: "גם אני אניף את דגל ישראל בהר הבית!", שהוא "לב ליבה של זהותנו הלאומית וההיסטורית".

מחוז ירושלים הפלסטיני טוען כי הקריאות להניף את דגל ישראל ב"רחבות מסגד אל-אקצא" (הר הבית) הן "התגרות הפוגעת בקדושת המקום", וכי להן "השלכות מסוכנות" שישראל תישא באחריות מלאה להסלמה אפשרית שתתרחש בעקבותיהן.

אירועי יום העצמאות המרכזיים בירושלים כוללים תפילה חגיגית בכותל המערבי, טקס הדלקת המשואות הממלכתי בהר הרצל, חגיגות ערב יום העצמאות במרכז העיר, אירוע בסינמה מגדל דוד ואירועים קהילתיים בשכונות העיר. במהלך יום העצמאות תתאפשר, בהתאם לנסיבות הביטחוניות, עלייה להר הבית.