ישיבת הר ברכה מקיימת היום (רביעי), יום העצמאות תשפ"ו, את אירוע "בוקר של תורה", במסגרתו נשאו רבנים ואישי ציבור שיעורים בנושאי תקומת ישראל בארצו.

אחד האורחים המרכזיים היה מפקד פיקוד המרכז, האלוף אבי בלוט, שבשיח עם התלמידים התייחס למשבר שלאחר מתקפת 7 באוקטובר וקרא לבנייה מחודשת מתוך הכאב.

האלוף בלוט פתח בהסבר על המושג "אנטי-שבירות" כמאפיין המרכזי של עם ישראל, והדגיש כי דווקא מתוך הטלטלה העם מתחזק: "כבר פרעה ידע שעם ישראל הוא לא חומר שביר וגם לא לא-שביר, אלא אנטי שביר. אם שולחים חבילה של חומר אנטי שביר במטוס, כתוב 'חומר אנטי שביר - נא לטלטל', כי אני מתחזק מטלטלה. אחרי הכישלון של צה"ל ב-7 באוקטובר לפני שנתיים וחצי, כולנו חווינו חוויה נוראית וכישלון נורא, אבל אנחנו צריכים להוכיח 'ממנה ייבנה'. זה צורך השעה".

בלוט שיתף בזיכרון אישי מימי הגיבוש שלו, כשהוא מקשר זאת לפרשת "מרה" והיכולת לשנות את תפיסת המציאות דרך הגישה האישית: "אני זוכר בגיבוש... אתה מקבל מימיה, אולי כתוב עליה אריק שרון, אולי כתוב עליה מוטה גור... המים הכי מרים שיש. במקום רגיל לא היית שותה את המים האלה, היית יורק אותם. אבל ידעתי למה אני רוצה, ואתה רוצה לתרום, ואתה יודע לאן זה מוביל - ופתאום המים הכי טעימים בעולם. וזה קשור לגישה".

הוא המשיך והסביר כי גם בפרשת מרה, המים היו מרים סובייקטיבית עבור בני ישראל בגלל גישתם: "אגב, יש הרבה שמפרשים 'כי מרים הם' - בני ישראל היו מרים, כי זה עניין של גישה... משה מבין לאן זה מוביל, והוא מצפה שאנשים יראו את הדברים כפי שהוא ראה אותם".

בדבריו התייחס האלוף למאמץ המלחמתי הממושך והדגיש כי הניצחון הצבאי הוא רק שלב בדרך לבניית חברת מופת: "הצבא עושה כמיטב יכולתו, יש פה לוחמים מצוינים... עושים פה עבודה עם גישה נכונה לעניין, ולהוכיח אנטי שבירות שמתוך השבר הנורא, אתה מפתח את זה למנוע של צמיחה. תזכרו לא רק במורל אלא גם בברית ייעוד - כי זה לא רק שנשמיד את כל אויבינו בשבע חזיתות, אנחנו בסוף חוזרים פנימה ומה אנחנו רוצים לבנות פה ביחד כחברה. אור לגויים וחברת מופת, חד משמעית זה ייעודנו. לא רק ברית גורל אלא גם ברית ייעוד".

בלוט חתם את דבריו בקריאה לממלכתיות, תוך שהוא מתייחס לנאום האחרון של משה רבנו כשיעור לדורנו: "סוגיית הממלכתיות... המסר עבר בצורה מאוד חדה בנאום האחרון של משה רבנו לפני הכניסה לארץ. הוא מדבר במילים חריפות, צורמות, שהוא רוצה לזעזע את אמות הסיפים, וכדאי שגם אנחנו נזדעזע, גם אלפי שנים אחרי, כי המסר נכון אז, ונכון אולי עוד יותר היום".

האירוע נפתח בשעה 09:00 בדברי פתיחה של הרב איתי בר ניצן, יו"ר המועצה הדתית שומרון. לאחר מכן, מסר הרב מרדכי וולנוב, רב היישוב אלון מורה, שיעור תחת הכותרת "ונאמר לפניו שירה חדשה".

גם יוסי דגן, ראש המועצה האזורית שומרון נשא דברים בנושא "התקדמות הגאולה בשומרון". בשעה 10:00 מסר הרב אברהם זרביב, דיין בבית הדין באריאל, שיעור בנושא "מבית המדרש לשדה הקרב".

בשעה 11:00 עסק הרב שאול עבדיאל, ראש מדור הלכה ברבנות הצבאית (מיל'), בנושא "שגרת חרום בעורף בשבת". בשעה 11:30 מסר הרב משה גרינהוט ממכון משפטי ארץ שיעור תחת הכותרת "קדושה בעידן הבינה - השבת בעתיד".

דף המקורות של האלוף בלוט
דף המקורות של האלוף בלוטצילום: ללא קרדיט

בשעה 12:15 יישא הרב דוד סתיו, רב העיר שוהם, שיעור בנושא "מה השתנה ביום העצמאות?". את האירוע יחתום בשעה 13:00 הרב אליעזר מלמד, ראש ישיבת הר ברכה ורב היישוב, בשיעור "תורה ועבודה בארץ ישראל", ולאחר מכן תתקיים תפילת מנחה בשעה 13:20.