
חבר הכנסת וליד אל-הוואשלה, ממפלגת הרשימה הערבית המאוחדת (רע"מ), המייצגת את התנועה האיסלאמית - הפלג הדרומי, קורא להשלים את המגעים להקמת הרשימה המשותפת לקראת הבחירות הבאות לכנסת.
בסרטון וידאו שפרסם בשפה הערבית אמר אל-הוואשלה כי ההתפתחויות האחרונות בזירה הפוליטית, כלומר הקמת גוש בנט-לפיד, צריכות לדרבן את המפלגות הערביות למהלך דומה.
לדבריו, רע"מ הציעה להקים רשימה משותפת טכנית ופלורליסטית, שתאגד את כל המפלגות הערביות במערכת הבחירות, ולאחר הבחירות ייקבע המשך הדרך הפוליטית.
אל-הוואשלה הדגיש כי המטרה העיקרית היא להפוך ל"כוח פוליטי משפיע" ולהביא להחלפת הממשלה הנוכחית בממשלה אחרת, שבה הערבים יוכלו להשפיע על קבלת ההחלטות.
עוד אמר אל-הוואשלה כי הכוח הפוליטי הערבי המשותף הוא זה שיוכל להשפיע מי יהיה ראש הממשלה, מי יהיה באופוזיציה, ומי יוכל להשפיע על המדיניות - ובכלל זה בנושאים החשובים לציבור הערבי, כדוגמת האלימות והפשיעה, הריסת הבתים ו"הקיצוניות והגזענות" בישראל.