עם תחילת עונת החתונות מתארחת מכשירת המאמנות לזוגיות חיה ממן לשיחה עם צוריאל גביזון על השחיקה הכרוכה בעולם הדייטים, ואת דבריה היא פותחת בחשיבות האמונה שאכן ניתן לצאת ממעגל הקסמים של הדייטים הלכאורה בלתי נגמרים.

היא מציינת את הצורך בהכרה פנימית בקיומה של השחיקה ובהתאם מותר גם לקחת הפסקה, לקחת אוויר ולהודות בשחיקה, וההפסקה הזו מאפשרת לקום מחדש עם אנרגיה חדשה שהולכת ומתמלאת.

חיה מספרת מניסיונה על עשרות מקרים, בכל גיל ובכל מעמד של מחפשי זוגיות, של מי שקמו מתוך השחיקה הזו והתקדמו בחיפוש הזוגיות עד להצלחה. על מנת למצות את ההפסקה הזו נכון לכל אדם לשאול את עצמו מה נותן לו כוחות ואנרגיה, מה יחזק בו את האמונה להתקדם, מה יוציא מקיבעון מחשבתי, ובהתאם לפעול.

צוריאל מציין את החשיבות במציאת חבר או חברה שאיתם ניתן לחלוק את התחושות וההתמודדויות ומתוך כך יידע לתת הקשבה, שיקוף עצמי, חיזוק אמונה ואולי גם עצות, למי שבאמת זקוק להן, ולא כולם זקוקים להן.

אמירות עצמיות שמתרגמות מצב לכישלון עלולות להיות מייצרות מציאות ויש להישמר מהן. משום כך נכון לבחון שוב ושוב מה הסיפור שאנחנו מספרים לעצמנו ואם הסיפור הזה מקדם אותנו או מקבע אותנו במקום לא בריא לנו.

גביזון מדמה זאת לנוסע ברכבת שאולי נמצא בקרון הלא נכון אבל הוא עדיין ברכבת שמתקדמת. לא מדובר בכישלון אלא באי התאמה מקומי שממנו ניתן להמשיך הלאה עם אנרגיות וכוחות מחודשים.

עוד לא הצטרפתם לפרויקט 252? מכאן מצטרפים >>