המוסיקאית ליעד אלון מתארחת באולפן ערוץ 7 לשיחה על המשבר האישי שעברה לאחר לידת בתה הבכורה, ומתוך כך צמחה לעולם של יצירה ומוסיקה.
אלון נישאה בגיל 21 והפכה לאם בגיל 23, "חשבתי שאני מוכנה לזה. רציתי בזה", היא אומרת, אך כבר במהלך חודשי ההיריון עלו בה מחשבות על מה שצפוי ביום שאחרי, מה יהא על שאיפותיה וחלומותיה האמנותיים. "אחרי הלידה חוויתי דיכאון אחרי לידה", היא אומרת ומציינת כי באותם ימים עדיין לא ידעה לתת לתחושותיה את ההגדרה הנכונה.
ימי הדיכאון התאפיינו אצלה בתחושות עצבות מתמשכות, חוסר חשק לעשות דברים, אם כי בתינוקת שרק נולדה היא טיפלה ללא תסמינים כלשהם שהעידו על משהו בעייתי שעובר עליה. "הייתי עצבנית, לא נחמדה, רגישה, לא טוב לי כל הזמן והתרחקתי מהמשפחה ומחברות ואף אחד לא בא לשאול מה עובר עליי ולא הציע לי לבדוק מה קורה לי".
רק כעבור שנה החליטה לבדוק מה עובר עליה, ובבדיקה בקופת החולים הבהיר לה הרופא שאכן היא עוברת דיכאון אחרי לידה, תהליך שכיח שניתן לצאת ממנו. הבהרת הנתון היוותה עבורה ראשית המסלול להבראה, וכיום היא ממליצה לאחרות לפנות, להיבדק ולחסוך תחושות קשות לאורך זמן
בלידות הבאות הייתה ליעד כבר במודעות לתופעה שלא חזרה על עצמה. היא ובעלה נתנו את דעתם לאתר כל שינוי בתחושות ובהתנהגות כשהוא עוד בראשיתו. שנים לאחר מכן הגיעו ימי הקורונה ובהן מצאה את עצמה בבית, מלמדת מוסיקה דרך הזום ונותרת עם הרבה מאוד זמן למחשבות שהעצימו בה את ההרגשה שהיא אינה מאושרת, ומכאן הייתה הדרך לטיפול שסייע לה בהתמודדות.
בהמשך הדברים מספרת ליעד על דרכה האמנותית שהחלה בלימוד עצמי מתוך שמיעה ומתוך כך כתבה את השירים הראשונים שלה שהועלו לרשת עוד קודם לעידן היוטיוב. בהמשך הגיעו נישואיה ואיתם התחושה שעליה לגנוז את החלום מאחר והיא אישה דתייה, פותחת בחיי משפחה, מתכננת להיות אם. כיום היא משייכת את התחושות ההן לאותם ימי דיכאון אחרי לידה שהעצימו בה את ההרגשות שהיא ניצבת בפני דברים בלתי אפשריים עבורה. הטיפול שעברה כעשר שנים לאחר מכן, באותן שנות קורונה, שינה אצלה הכול.
המטפלת שאליה הגיעה, מספרת ליעד, הייתה גם היא שחקנית שדיברה איתה מתוך ניסיונה שלה ומתוך כך מצאה מסילות לליבה ולהבנת תחושותיה והאתגרים הנפשיים שעימם היא מתמודדת.
לקראת תום השיחה איתה מספרת ליעד אלון על הצמא שהיא פוגשת דווקא בשנות המלחמה מצד הקהל ליצירה אמנות ומוסיקה חדשה ומתוך כך להגיע לתחושת הקלה ונחמה. בהתאם, את היעד הזה היא מציבה לעצמה בימים אלה.