ועידת נוער ריבונות ה-8 דור הנצחון מחיל ריבונות | שידור חי

עליית מדרגה בדרישה לריבונות: מאות בני נוער השתתפו הערב (חמישי) בכנס של תנועת הריבונות שנערך בירושלים בהשתתפות חברי כנסת, שרים ואישי ציבור רבים.

במהלך הכנס עלתה הדרישה לקדם את החלת הריבונות הישראלית ביהודה ושומרון עוד לפני הבחירות, כאשר במסגרת שיתוף הפעולה עם 'נועריבונות' השתתפו בני הנוער בשיח עם מקבלי ההחלטות והשמיעו את דרישתם לקידום חקיקת הריבונות.

סגן ראש הממשלה ושר המשפטים יריב לוין אמר: "מאז הקמת הממשלה זכינו להוביל מהלך התיישבות אדיר ביהודה ושומרון. הקמנו למעלה ממאה יישובים חדשים, ותנופת ההתיישבות הזו תימשך. אנחנו בשיאו של תהליך שחייב להסתיים, בהחלת הריבונות הישראלית על יהודה, שומרון ובקעת הירדן. זו השליחות שלנו, ואנו ממשיכים לפעול על מנת להביא אותה לכדי מימוש. אתם חיל החלוץ שיוביל את מדינת ישראל ליוזמה, מזמניות לקביעות ולריבונות. אני מברך את מארגני הוועידה, את נדיה ויהודית היקרות, ואתכם, דור העתיד של המנהיגות הציונית. המשיכו להוביל בגאון".

השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר הוסיף: "אפשר להחיל ריבונות. זה שינוי קטן בראש וזה יכול לקרות. במקביל אני רוצה עידוד הגירה, להוציא לפועל את חוק עונש מוות למחבלים. הדברים האלה נותנים הצלחה אדירה למדינת ישראל. פעם ימ"ר שי עסק בנערות עם טושים, היום הם מתעסקים בחיזוק הריבונות. אני זוכר את עצמי נער מקפץ בין ההפגנות ובין הפעילויות. גם לי אמרו אתה נוער, אבל בסוף גם הצעירים יכולים לשנות את העולם. אני אומר לנערים ולנערות - אל תתביישו, תעשו כי אני באמת מאמין כשאתה מתחיל בגיל צעיר לפעול בגיל צעיר למען ארץ ישראל, ימשיך עם זה גם הלאה".

שרת התחבורה מירי רגב אמרה: "ריבונות היא השלב הבא של הציונות. בתפקידי כשרת התחבורה אני מכילה ריבונות דה-פקטו ביהודה ושומרון. סוללים כבישים ומחלפים ותאורה. מחברים את יהודה ושומרון ככבישים מהירים ובטוחים לכל רחבי הארץ. אחרי שנים של חלוציות, ההתיישבות והעשייה בשטח, הגיע הזמן להחיל ריבונות ולהבטיח את עתידנו בארץ ישראל. תנועת הליכוד כבר קיבלה בשנת 2017 החלטה ברורה במרכז הליכוד להחלת הריבונות ואנחנו נמשיך להוביל את הרעיון הזה בנחישות, באחריות ובאמונה עד לריבונות המלאה".

יו"ר מפלגת נעם אבי מעוז אמר: "ארץ ישראל מחכה לנו. ארץ ישראל מחכה לבניה שיחילו את הריבונות. ב"ה העברנו את החוק, ואסור להוריד את הרגל מהגז. אנחנו רוצים להחיל ריבונות וצריך ללחוץ על ראש הממשלה והממשלה. זו המשימה שלנו. אני רוצה להזכיר, אומנם יש ריבונות דה פקטו, אבל זה לא מספיק. אם היה ריבונות מלאה על גוש קטיף, הגירוש לא היה קורה. גם פה, יש חוות מפוארות ויישובים גדולים אבל צריך להחיל עליהם את הריבונות. מעבר לזה אני נאבק על הזהות היהודית של המדינה ובעז"ה בממשלה הבאה מפלגת נעם תהיה גדולה ונחיל את הריבונות".

יו"ר ועדת חוק, חוקה ומשפט ח"כ שמחה רוטמן אמר: "למען האמת לא צריך חוק להחלת הריבונות, ומספיק צו. אבל אני חושב כשהעברנו עם 80 חברי כנסת את האמירה של הריבונות, זה מראה את התהליך שעם ישראל עבר בשנים האחרונות. גם פה מדובר בהצהרה נוספת. לצערנו גם בתוך שטח מדינת ישראל קשה היום לקיים ריבונות וגם שם אנחנו רוצים להתחיל להוביל שינוי. זה מהפך תודעתי שמובילה מדינת ישראל. העם מחכה לבשורה הזאת".

ח"כ לימור סון הר מלך הוסיפה: "יש ריבונות שהיא עוברת דרך הדרג המדיני שבד"כ יגיע אחרי העם ואחרי מה שצומח מלמטה. האירוע בצפון השומרון נגמר. כשנכנסתי לכנסת ואמרתי שנבנה את היישובים, זלזלו בזה, אבל אנחנו עם של אמונה שרצים למרחקים ארוכים. אבל היום זה כבר לא רק חומש, זה גם שובה ישראל, הגבעה של בני גל, שאנור, גרעינים בגנים וכדים. לי ברור שנחזור גם לחבל עזה ולכל מרחבי ארץ ישראל. היהודים שבים לביתם וזו האסטרטגיה. היום עם ישראל מתקן, וריבונות זה תיקון חטא המרגלים".

ח"כ אוהד טל שיתף: "כשנכנסתי לכנסת לא חשבתי שיצא לי לדבר על ריבונות בתפוצות. גיליתי שהרבה גופים רשמיים שאמורים לייצג את מדינת ישראל לא מדברים על אינטרס הריבונות, והתחלתי לעשות את זה, כולל פגישות בבית הלבן עם הצוות של טראמפ. הם משתוקקים לשמוע את זה. אבל זה לא חשוב מה אומרים האמריקאים והאירופאים, אלא זה תלוי קודם כל בנו. אנחנו מחילים ריבונות דה פקטו, אבל הגיע הזמן להחיל גם ריבונות בפועל".

יו"ר מפלגת זהות משה פייגלין אמר כי "נושא הריבונות הוא אחד האתגרים הגדולים של מפלגת זהות. לפני 30 שנה הקמתי את זו ארצנו כדי להיאבק בהסכמי אוסלו, שצריך לגלגל מכל המדרגות ולהחיל ריבונות. לא רק ביו"ש, אלא בכל שטח של מדינת ישראל התנ"כית שממנה יש לנו איום קיומי. מי שמתייחס לארץ הזו כתייר, הוא לא מרגיש חלק מהארץ הזאת, צריך להתייחס אליה כבעלי הבית. את אוסלו לא הצלחנו לעצור, אבל כל רעיון המאחזים התחיל מאותו מאבק. גם כשאתה לא מצליח בכל מאבק, אפשר להצית את הרוח ויש לזה השפעה על המציאות".

הרב אברהם זרביב שיתף מהפעילות המבצעית: "בשבוע שעבר עלינו לבופור. כשהם רואים שאנחנו בבופור, זה מכניס בהם פחד, ושם הניצחון מתחיל. אנחנו רואים את כל ההתיישבות פורחת, והכל בא מלמטה. כך זה קורה גם במלחמה. ראשי הצבא היו בייאוש מוחלט ורצו להיכנע, אבל גם פה זה הגיע מלמטה. גם הוצאת הפועלים מגיעה מלמטה, וכך גם הריבונות תבוא מלמטה. הממשלה תבוא אחרינו. כך יהיה גם ברצועת עזה, כי חייבים לתפוס את הקרקע".

יו"ר תנועת הריבונות יהודית קצובר אמרה לסיום: "אנחנו רואים בכם את החלוצים של המשימה הבאה - הדור שלכם נקרא להביא את הריבונות. פה באולם יושבים הצאצאים של כלב ויהושע שהיה להם רוח אחרת. זו הרוח שאני מרגישה פה, את הרוח של תיקון חטא המרגלים. ריבונות היא החלטה של מדינת ישראל שאומרת שיהודה ושומרון הם שלנו בדיוק כמו ירושלים ורמת הגולן, לא בזכות אלא כי זה שלנו. הגיע הזמן שזה יגיע לידי ביטוי גם בחוק. ההיסטוריה לא מחכה לזמן, ההיסטוריה שייכת למעיזים ואתם הדור הזה".

יו"ר תנועת הריבונות נדיה מטר סיכמה: "למרות כל מה שנבנה כאן, הכבישים, החקלאות, מדינת ישראל עדיין לא החילה ריבונות על יהודה ושומרון. החלטות היסטוריות לא מתקבלות בממשלה, אלא כשיש מי שדורש אותן. אנחנו מבקשות מכם: אל תהיו מהצד, תהיו פעילים".