
מנכ"ל משרד הדתות, יהודה אבידן, הוא המנכ"ל שנחקר היום (ראשון) במשטרה בחשד למעורבות בעבירות מרמה והפרת אמונים, איומים ושימוש לרעה בכוח המשרה.
מוקדם יותר הודיעה המשטרה כי מנכ"ל משרד ממשלתי ושני גורמים בכירים נוספים במערכת הגיעו למשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה (יאח"ה) שבלהב 433 לצורך חקירה.
מהודעת המשטרה עולה כי החשדות המיוחסים לשלושת הנחקרים כוללים ביצוע עבירות של מרמה והפרת אמונים, שימוש לרעה בכוח המשרה וכן איומים.
הציר המרכזי שבו עוסקת חקירת המשטרה נוגע, בין היתר, לנסיבות סביב הליך פיטוריו של משגיח כשרות המועסק בעיר בדרום הארץ.
הרקע לאירוע החל כאשר יו"ר המועצה הדתית הפועלת באותה עיר דרומית ביקש להביא לסיום העסקתו של משגיח הכשרות. יו"ר המועצה הדתית העלה נגד משגיח הכשרות טענות שונות, לפיהן העובד היה אחראי למעשים המוגדרים כלא אתיים.
מנגד, באותה העת, הביעו הגורמים הרשמיים במשרד הדתות התנגדות ברורה למהלך הפיטורין של משגיח הכשרות. חוקרי המשטרה בודקים כעת את המעורבות של אבידן ושל הבכירים הנוספים במסכת הלחצים ואת חוקיות הפעולות שננקטו על ידם.