השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר, שוחח אתמול אחר הצהריים עם מפכ"ל המשטרה רב-ניצב דני לוי וממ"ז צפון ניצב מאיר אליהו בעקבות תיעוד שהופץ ברשתות החברתיות מכפר כנא, שבו נראים שוטרים מסירים דגלי ישראל שנתלו במקום.
בשיחה שהתקיימה בעקבות פניית ערוץ 7 הביעו השלושה את מורת רוחם מהתיעוד והבהירו כי יש לבחון את נסיבות האירוע לעומק. המפכ"ל עדכן את השר כי הוא רואה את הדברים בחומרה רבה והנחה לקיים בדיקה של המקרה, וכי ככל שיימצא שנפל פגם בהתנהלות השוטרים המעורבים, הם יטופלו בהתאם.
בשיחה נאמר כי השוטרים פעלו בעקבות הוראה שהועברה אליהם מצד גורמי שב"כ שפעלו במקום. השר והמפכ"ל הדגישו במהלך השיחה כי דגל ישראל הוא סמלה הרשמי של מדינת ישראל, וכי הם מצפים מכל גורמי האכיפה והביטחון לכבד את סמלי המדינה ולפעול בהתאם לחוק ולנהלים.
בסביבת השר בן גביר אומרים: "חבל מאוד שעדיין יש גורמים בשב"כ שפועלים במנטליות שלפני ה-7 באוקטובר. דגל ישראל יונף בכל מקום במדינת ישראל - זו המדיניות, וכך גם יהיה".
