המפכ"ל דני לוי
המפכ"ל דני לויצילום: חיים גולדברג, פלאש 90

במשטרה תקפו היום (ראשון) בחריפות את עיתונאי ynet, חסן שעלאן, בעקבות כתבה שפרסם אמש בנושא דבריו של מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב דני לוי.

הכתבה הציגה ציטוטים מדיון חירום רגיש שערך המפכ"ל עם מפקדי מחוזות, על רקע נתוני הפשיעה בחברה הערבית, לפיהם אמר המפכ"ל כי "רציחות זה לא חזות הכול, פעם זה לא עניין אף אחד" וכי "תפיסת נשק לא מובילה לירידה באירועי ירי ורצח".

"המפכ"ל דוחה בשאט נפש את הדברים שיוחסו לו", נמסר מהמשטרה - שהאשימה את הכתב ב"סילוף מוחלט של דבריו".

מהמשטרה נמסר כי בניגוד למיוחס לו בפרסום, המפכ"ל רואה במאבק בפשיעה ובאלימות בחברה הערבית משימה לאומית מהמעלה הראשונה ומציב אותה בראש סדר העדיפויות.

לפי הודעת המשטרה, המפכ"ל מעלה את הנושא באופן תדיר בכל דיון, עוקב מקרוב אחר הטיפול בו ושב וקורא להשבת הכלים והסמכויות שנגרעו מהמשטרה כדי להתמודד באופן אפקטיבי עם ארגוני הפשיעה.

"שוטרי משטרת ישראל עושים לילות כימים במאבק בפשיעה בכלל ובחברה הערבית בפרט. הכתב הוזמן מספר פעמים להצטרף לפעילות המשטרה ולהיווכח בעשייה מקרוב, אך בחר להמשיך בפרסומים מגמתיים שאינם תורמים דבר למאבק בפשיעה או לחברה הערבית", נמסר.