מעוז פניגשטיין הי"ד
מעוז פניגשטיין הי"דצילום: משפחת פניגשטיין

כמעט שנתיים חלפו מאז נפל רס"ר (במיל') מעוז פניגשטיין הי"ד בקרבות ברצועת עזה. הכאב של הוריו, צורית ואלעד, אינו מרפה. אבל מתוך השבר הם בחרו בדרך אחרת - לא להסתפק באנדרטה, אלא לבנות מקום של חיים.

בימים אלו אנו בעיצומו של קמפיין להקמת המכינה הישיבתית "מעוז", שתפתח את שעריה כבר באלול הקרוב בחוות מקנה יהודה, הסמוכה ליישוב עשהאל שבדרום הר חברון. המכינה תחנך דור של צעירים המחוברים לתורה, לעבודת האדמה, למנהיגות ולאהבת הארץ - הערכים שלאורם חי מעוז.

מתוך הכאב הגדול צומח מפעל של חיים. בואו היו שותפים. לתרומות לחצו כאן>>>

מעוז הי"ד, אשר שירת ביחידת דובדבן ובוגר ישיבה גבוהה, יצא כבר בבוקר שמחת תורה להגן על עם ישראל. הוא לחם במשך חודשי המלחמה עד שנפל בקרב בג'באליה. הוא הותיר אחריו את רעייתו אודיה, את בתו התינוקת, משפחה וחברים, אך גם מורשת של אמונה, שמחה, יצירה ואהבת הארץ.

צפו בסרטון, שבו בתו הקטנה של מעוז, טנא, קוראת לציבור להיות שותף בהקמת המכינה לזכר אביה.

בתו הקטנה של מעוז, טנא, קוראת לציבור להיות שותף בהקמת המכינה לזכר אביה.משפחת פניגשטיין

צורית פניגשטיין, אמו של מעוז, אומרת: "כל הקלישאות לא יצליחו לתאר את עומק הכאב. אני עדיין מתעוררת בכל בוקר ומקווה שזה רק סיוט. אבל מתוך הכאב אנחנו בוחרים להצמיח טוב. מעוז היה איש של תורה, של שמחה ושל יצירה. אנחנו מבקשים שהאור שלו ימשיך לחיות דרך דור חדש של נערים שילכו בדרך של תורה, אהבת הארץ ועשייה. זאת ההנצחה שהוא היה בוחר".

משפחת פניגשטיין מאמינה שהמכינה תהיה המשך חי לדרכו של מעוז - מקום שבו יגדלו צעירים שימשיכו לבנות את הארץ מתוך אמונה, תורה, עבודת האדמה ואהבת ישראל.

"מעוז נפל כדי שנוכל לחיות בארץ הזאת. עכשיו זו הזכות של כולנו לעזור להמשיך את הדרך שבה הוא האמין".

בני המשפחה קוראים לציבור להצטרף לקמפיין, להיות שותפים בהקמת המכינה, ולהפוך את זכרו של מעוז למפעל של חיים שימשיך להצמיח עוד ועוד צעירים שילכו בדרכו.

מתוך הכאב הגדול צומח מפעל של חיים. בואו היו שותפים. לתרומות לחצו כאן>>>