ערוץ 7 הצטרף לחניכי בני עקיבא במהלך מחנה סיירים בהרי ירושלים, לערב של סיפורי גבורה ותקומה וערבות הדדית - לקראת כניסתם לתפקידים השונים בתנועה.
זאת יחד עם נציגי משפחות שכולות, פצועי המלחמה, לוחמים ועוד. המחנה הוא חלק ממפעל מחנות הקיץ במסגרתו יצאו השנה ליערות ברחבי הארץ כ-30,000 חניכים.
אליסף אמסלם, רכז המחנה, אמר לערוץ 7 כי המעבר בין תקופת החניכות לתפקידי הובלה בסניף נעשה מתוך רצון לחבר את בני הנוער לשליחות ולמקום שאליו הם שייכים. לדבריו, "מחברים את החבר'ה לשליחות שלהם, לרצונות, לאיפה שהם שייכים. מוצאים לכל אחד תפקיד שמתאים לו".
מזכ"ל בני עקיבא יגאל קליין אמר לערוץ 7 כי המסר של המחנות הוא ניצחון הבא לידי ביטוי בעשייה ובקבלת אחריות. "המוטו של המחנות האלה הוא שכל חיוך הוא ניצחון, ההליכה שלכם בארץ ישראל היא הניצחון, האחריות שאתם תיקחו בבני עקיבא, בדור הזה, בעם הזה, זה הניצחון". קליין הוסיף כי מחנה סיירים של שבט עמיקם מתקיים בשישה סבבים במהלך שבועות הקיץ, וכי החניכים נמצאים ביערות ומטיילים, לצד המפגשים הערכיים. "הם נמצאים פה בערב שהם פגשו קודם את גיבורי המלחמה, פגשו משפחות שכולות", אמר, והוסיף כי החניכים עומדים להיכנס לתפקידי הדרכה, לתפקידי "נחשון" ולתפקידים בסניפים. לדברי קליין, מטרת המחנה היא לחבר את החניכים לארץ ולמסר של קבלת אחריות. "מהמחנה הזה אנחנו רוצים גם שיתחברו לארץ, אבל שיתחברו למנגינה של 'הננו'", אמר.
בין נציגי המשפחות השכולות היו גם משה שפירא, אביו של סמ"ר ענר שפירא הי"ד שנפל בקרב מול המחבלים ב"מיגונית המוות" ב-7 באוקטובר, ואריה כהן, אביו של סרן שילה כהן הי"ד, שנפל גם הוא בקרב באותו היום בקיבוץ בארי.
משה שפירא אמר לערוץ 7: "בכל השיחות שלי עם הנוער, אני משתדל להקריא להם דברים שענר כתב, נגד שנאת אחים, בעד ערבות הדדית. הוא כתב על זה, דיבר על זה, שר על זה, ובסופו של דבר גם הקריב על זה את חייו ביום שהתבקש לכך, ואת הערכים האלה של ערבות הדדית, זה הערכים שצריך לקחת הלאה ולהמשיך איתם הלאה".
אריה כהן, אביו של סרן שילה כהן הי"ד, שוחח עם החניכים על הערך "הנני". "חניכי בני עקיבא, שהם בעצם אומרים 'הנני', זה מה ששילה עשה", אמר כהן. לדבריו, "שילה יצא מהבית כמעט בלי נשק, בלי היחידה שלו, בלי להיות מחובר לצוותים הרגילים, וברגעים האלה, בשעות הראשונות של שמחת תורה, הוא הבין שזה מה שצריך לעשות, ואני חושב שהוא התחנך על הערך הזה בתנועת בני עקיבא, הערך של 'הנני'".
