סער ושר החוץ של קולומביה בשבוע שעבר
סער ושר החוץ של קולומביה בשבוע שעברצילום: דוברות

משרד החוץ של קולומביה הודיע כי המדינה מכירה בריבונותה של ישראל ברמת הגולן, וכן בזכותה של ישראל להגן על עצמה מפני איומים חיצוניים.

בהודעה הרשמית נמסר כי ההחלטה התקבלה לנוכח חוסר היציבות המתמשך במזרח התיכון ובהתחשב בחשיבותה האסטרטגית של רמת הגולן לביטחון ישראל. בקולומביה ציינו כי במשך עשרות שנים התמודדה ישראל עם איומים ביטחוניים מתמשכים וקיומיים לאורך גבולותיה.

במשרד החוץ הקולומביאני הוסיפו כי האיומים התעצמו באופן משמעותי בשנים האחרונות והגיעו לשיאם במתקפת הטרור ב-7 באוקטובר. לדבריהם, המתקפה המחישה את חומרתם ואת אופיים המשתנה של האיומים הנשקפים לעם בישראל.

על רקע המציאות הביטחונית באזור, קבעה קולומביה כי המשך השליטה והריבונות הישראלית ברמת הגולן מהווה מרכיב חיוני בהגנתה הלאומית של ישראל וביכולתה להגן על אזרחיה.

עוד נמסר כי בהחלטה זו מבקשת קולומביה לשוב ולהדגיש את מחויבותה לקידום שלום יציב ומתמשך במזרח התיכון.

שר החוץ גדעון סער בירך על ההחלטה ומסר, "אני מודה לקולומביה ולחברי הטוב נשיא קולומביה אבלרדו דה לה אספרייה על החלטתו ההיסטורית להכיר בריבונות ישראל ברמת הגולן. זאת, בעקבות פגישתנו בבראנקייה, קולומביה, ביום חמישי שעבר".

סער הוסיף, "בכך הוכיח נשיא קולומביה, באחת מהחלטותיו הראשונות בתפקיד, את מנהיגותו, את ערכיו ואת מחויבותו לישראל ולביטחון ישראל. אני מודה לעמיתי וידידי שר החוץ עומר בולה אסקובר על החברות, שיתוף הפעולה והעבודה המקצועית".

"ישראל היא מדינה קטנה ללא עומק אסטרטגי. גבולות בני הגנה הכרחיים עבורה כדי להבטיח את קיום העם היהודי במולדתו ההיסטורית", אמר סער.

שר החוץ הוסיף, "אמשיך לפעול כדי שעוד מדינות יצטרפו לארצות הברית, בראשות הנשיא טראמפ, ולקולומביה, בראשות הנשיא דה לה אספרייה, להכרה בריבונות ישראל על הגולן, עליו הוחל החוק הישראלי לפני 45 שנים".