תיעוד שפורסם היום (שני) מהעיר פריירה שבקולומביה, בזמן רעידת האדמה העוצמתית שפקדה את המדינה, מראה כיצד המים בבריכה רועדים ומיטלטלים בעקבות הרעש.

בסמוך למקום התפלל באותה שעה מניין של בני הקהילה היהודית בעיר. המתפללים היו בעיצומה של תפילת שחרית ואמרו "שמע ישראל" בזמן שהאדמה רעדה.

רעידת האדמה, בעוצמה 7.4 בסולם מגניטודה לפי מומנט, גבתה את חייהם של 111 בני אדם, כך עדכן נשיא קולומביה אבלרדו דה לה אספרייה. הרעש הורגש גם בבירה בוגוטה, ובמערב המדינה דווח על פצועים ועל נזק משמעותי למבנים.

לפי השירות הגיאולוגי הקולומביאני, מוקד הרעש היה במחוז צ'וקו, לחופי האוקיינוס השקט במערב המדינה. עוצמת הרעידה הורגשה למרחק רב, עד לאזורים הסמוכים לגבול עם ונצואלה במזרח קולומביה.

גם בפריירה, שבה צולם התיעוד ובה חיה קהילה יהודית, התקבלו דיווחים על נפגעים ועל נזקים. למרות עוצמת רעידת האדמה, לא פורסמה אזהרת צונאמי.

בעקבות האסון הציע שר החוץ גדעון סער סיוע ישראלי לקולומביה, ימים ספורים לאחר שביקר במדינה ונפגש עם דה לה אספרייה לקראת השבעתו הרשמית. "עוקב בדאגה אחר הדיווחים על רעידת האדמה שפקדה את קולומביה", כתב סער.

סער מסר כי הציע לעמיתו הקולומביאני עומר בולה אסקובר סיוע בהתאם לצורכי המדינה. "ישראל ערוכה לסייע לקולומביה ככל שיידרש", כתב. "מחשבותיי ותפילותיי עם העם הקולומביאני בשעה קשה זו".