
ההליכים המשפטיים נגד מאות מחבלי הנוח'בה שנטלו חלק באירועי טבח 7 באוקטובר מעוכבים בשל אי-גיוסם של תובעים צבאיים, כך דווח הערב (שלישי) בכאן חדשות.
גורם בכיר בפרקליטות הצבאית העביר ביקורת חריפה על המחסור בתקציבים וביכולת האופרטיבית להזניק את המשפטים, והתריע מפני ההשלכות של העיכוב.
לדבריו, קיים חשש ממשי כי התארכות לוחות הזמנים תביא לכרסום בראיות שנאספו. במסגרת ההליכים הללו, התביעה הצבאית מכוונת לדרישה תקדימית של עונשי מוות, תוך מודעות לכך שהנושא יגולגל בסופו של דבר לפתחו של בית המשפט העליון.
מדובר צה"ל נמסר בתגובה לפרסום: "שישה קצינים סוכמו לתפקידים שונים וצפויים להתחיל למלא את תפקידיהם בעת הקרובה. תנאי העסקתם של יתר מאיישי התקנים, גם כאלה שיאפשרו העסקה של הפרקליטים האזרחיים, טרם סוכמו והדבר מצוי בשיח מתמשך, תוך שיתוף פעולה עם כלל הגורמים הממשלתיים הנוגעים לעניין".
עוד צוין כי התקציב המיועד לפרויקט הועבר לידי הצבא במהלך השבועות האחרונים.
יוזמי החוק להעמדה לדין של משתתפי הטבח, חברי הכנסת שמחה רוטמן ויוליה מלינובסקי, מסרו כי הם "עוקבים מקרוב אחר ההתקדמות בהליכים להעמדת המחבלי לדין ונפגשים באופן שוטף עם כלל הגורמים העוסקים בנושא".
חברי הכנסת הוסיפו כי "מתסכל, מכעיס ומצער לגלות שגם לאחר המאמצים הרבים שהושקעו בקידום החוק, ישנם גורמים שטרם הפנימו את גודל השעה ואת כובד האחריות המוטלת עליהם, ועוסקים במאבקי סמכויות, בירוקרטיה ומשחקי אגו במקום להתגייס למשימה הלאומית החשובה הזו. מיד עם חזרת הכנסת מההדממה, נפעל במסגרת ועדת החוקה לקיום דיון בהשתתפות כלל הגורמים הרלוונטיים. נדרוש תשובות ברורות ופתרונות מעשיים".