
חבר הכנסת מנסור עבאס, יו"ר "הרשימה הערבית המאוחדת" (רע"ם), הכריז על מועד פרישתו הצפוי מהכנסת.
בראיון ל-Independent Arabia בשבוע שעבר אמר עבאס כי מערכת הבחירות הקרובה תהיה הפעם האחרונה שבה יתמודד על מושב בכנסת, וכי יפנה את מקומו להנהגה הצעירה של המפלגה.
עבאס ציין כי רע"ם חותרת להחליף את הממשלה הנוכחית, אותה כינה "גזענית ופשיסטית", בממשלת שינוי שתכלול את רע"ם ותעניק לה עמדת השפעה כדי להיטיב עם החברה הערבית.
"אנחנו (רע"ם) רוצים להיות גוש משלים כדי להשיג קואליציה של יותר מ-61 מנדטים", אמר מנסור עבאס.
בהתייחסו לסוגיות המדיניות אמר עבאס כי "הימין הקיצוני בישראל רוצה להביא את כולנו לנקודת ייאוש מאפשרות של פתרון שתי המדינות".
לדבריו, הרוב בחברה הישראלית מאמין שההזדמנות היחידה להגיע לפתרון היא באמצעות הפרדה בין ישראלים לפלסטינים, והתרגום המעשי לכך הוא הקמת מדינה פלסטינית.
"המדינה הפלסטינית כבר קמה, וקיימת הכרה בינלאומית במדינה הפלסטינית. אתה צריך רק לבסס את הקיום הזה בפעולה בשטח", הדגיש עבאס.