
יהודה פוליקר חושף לראשונה כי הוא מתמודד עם פיברוזיס ריאתי - מחלת ריאות קשה שגורמת להצטלקות הריאות ופוגעת ביכולת הנשימה.
בריאיון לחדשות 12 סיפר כי המחלה משנה את שגרת חייו, אך אינו מתכוון לוותר על הבמה.
"לפני קצת יותר משנה עשיתי בדיקות, ולצערי גילו שיש לי פיברוזיס ריאתי. מאז התחילה תקופה של קושי בהליכה ובנשימה. כשאני יושב אני כמעט לא מרגיש את זה, אבל אחרי כמה צעדים כבר קשה לי לנשום", אמר.
פוליקר סיפר כי הוא ישן בלילות עם חמצן ונוטל תרופות שנועדו להאט את התקדמות המחלה. לדבריו, הוא מעריך שהשנים שבהן עישן, עבד עם חומרים כימיים במספרה וגדל באזור התעשייה של חיפה תרמו להתפתחותה.
למרות הקשיים, הוא ממשיך לעמוד מול הקהל. "יש רגעים שבהם אני חושש לפני העלייה לבמה, אבל ברגע שאני עולה, שם את הגיטרה ומתחיל לשיר - אני שוכח מהכול", אמר.
לדבריו, המחשבה על פרישה מהופעות עולה מדי פעם, אך המוזיקה עדיין מעניקה לו כוח. "בלי לשיר, בלי לנגן ובלי לעמוד על הבמה - אני כבר לא אהיה אותו הדבר".