ישראל כ"ץ
ישראל כ"ץצילום: Chaim Goldberg/Flash90

בית הדין של הליכוד מתח ביקורת חריפה על שר הביטחון ישראל כ"ץ, בעקבות הופעותיו הפומביות במהלך תקופת הפריימריז, אף שכבר הובטח לו מקום משוריין ברשימת הליכוד לכנסת. כ"ץ אכן קיבל מקום משוריין בהחלטת הליכוד לקראת הפריימריז.

בהחלטתו כתב בית הדין כי "יש להצטער על הופעות פומביות שלו שנתפסו כחלק מתעמולת בחירות בפריימריז. כאשר היה מודע לכך שאין לו צורך יותר בתעמולת בחירות לאור היותו כבר משוריין, מדובר בתקלה שמן הראוי היה שלא תקרה".

הביקורת מרמזת, בין היתר, להיעדרותו של השר כ"ץ מדיון קבינט מדיני־ביטחוני שעסק בזירת עזה, כאשר באותה עת השתתף בחתונות ובאירועים פרטיים של קבלן קולות בליכוד ושל הרב יאשיהו פינטו.

בית הדין קבע כי מאחר שכ"ץ כבר ידע שמקומו ברשימת הליכוד מובטח ואינו נדרש עוד להתמודד בפריימריז, השתתפותו באירועים שנתפסו כתעמולת בחירות הייתה בלתי ראויה, והגדיר זאת כ"תקלה שמן הראוי היה שלא תקרה".