
יוסוף ג'בארין, יו"ר מפלגת חד"ש ו"הרשימה המשותפת", אומר כי בפגישה שקיימו מנהיגי "הרשימה המשותפת" עם נציגי מדינות האיחוד האירופי, הם בחנו את האפשרות לפיקוח בינלאומי על הבחירות לכנסת.
בראיון לרדיו "א-נאס" אמר ג'בארין כי מנהיגי "הרשימה המשותפת" הציגו בפגישה את חששותיהם מפני ניסיונות של גורמים הקשורים לממשלת הימין להשפיע על הבחירות הקרובות לכנסת.
"קיים חשש תמידי שמנגנונים המשויכים לממשלה הנוכחית ינסו להשפיע (באופן שלילי) על הבחירות, בין אם ביום הבחירות או לאחר התוצאות, ולכן ביקשנו שיהיה פיקוח בינלאומי אירופי, והנושא הזה נמצא בבדיקה", אמר ג'בארין.
ג'בארין ציין כי נציגי מדינות האיחוד האירופי הביעו שביעות רצון מהקמת "הרשימה המשותפת", אשר לדבריו הופכת את שלוש המפלגות הערביות - חד"ש, תע"ל ובל"ד - לחזקות יותר פוליטית.
הוא שלל את גישת מנסור עבאס, יו"ר רע"מ, הדוגל בהצטרפות לקואליציה כדי להשיג עמדת השפעה על מדיניות הממשלה. לדבריו, כל מפלגה המצטרפת לקואליציה הופכת למחויבת לקווי היסוד שלה, ולכן השאלה המהותית היא: "מה המצע המדיני של הממשלה והאם הוא עולה בקנה אחד עם המצע שלי כמפלגה פוליטית?"
בתשובה לשאלה, ג'בארין לא שלל את האפשרות ש"הרשימה המשותפת" תעניק רשת ביטחון לקואליציה חלופית שתפיל את ממשלת הימין.
התנאים של ג'בארין לרשת ביטחון הם: הצגת כוונה אמיתית להתקדם לשלום עם העם הפלסטיני, שינוי המדיניות כלפי החברה הערבית, הרשויות המקומיות הערביות והאפליה.
