קושנר
קושנרצילום: רויטרס

המשא ומתן המתנהל בקהיר נכנס לשלב רגיש במיוחד, ובמרכזו אזהרה חריגה שהועברה ישירות לצמרת חמאס.

על פי פרסום בחדשות 12, שליחו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, ג'ארד קושנר, נפגש עם בכיר חמאס ח'ליל אל-חיה והעביר לו מסר חד-משמעי: כל ניסיון להפר את ההבנות או להסתיר נשק יביא להפסקת התהליך המדיני ולמתן חופש פעולה מלא לישראל.

על פי הדיווח, הפגישה התקיימה בעקבות מידע מודיעיני שהגיע לארצות הברית ולגורמים המעורבים במגעים, שלפיו ישנם גורמים בתוך חמאס המתכננים שלא לעמוד בהתחייבויותיהם לפירוק מלא מנשק ולהמשיך בתהליך ההתעצמות הצבאית.

במהלך הפגישה הבהיר קושנר כי מבחן האמון יהיה אך ורק במעשים. "אם תנסו לרמות, התהליך ייפסק ואיש לא יעמוד בדרכה של ישראל", אמר לבכירי חמאס בנוכחות כלל המתווכות.

קושנר הדגיש כי ישראל אינה נותנת אמון בחמאס, אך אם ירושלים תקיים את חלקה בהבנות - גם חמאס יידרש לעמוד בכל סעיפי ההסכם, ובראשם פירוז מלא של הרצועה, הפסקת ההתעצמות ופירוק הזרוע הצבאית מנשקה.

גורמים במועצת השלום הסבירו שהפגישה נועדה למנוע חזרה למודל שאפשר במשך שנים את המשך שלטון חמאס כשהוא חמוש. לדבריהם, קושנר סבור כי אם חמאס לא יעמוד בהתחייבויותיו, ישראל תזכה ללגיטימציה בינלאומית רחבה לפעול נגד הארגון.

מנגד, על פי הדיווח, מנהיגי חמאס התחייבו בפני המתווכות ליישם את כל עשרים סעיפי התוכנית, ובהם גם סעיפי הפירוז המלא ופירוק הארגון מנשקו.