משט לעזה, ארכיון
משט לעזה, ארכיוןצילום: Aaed Tayeh/Flash90

במערכת הביטחון החלו בימים האחרונים בדיונים מבצעיים לקראת יציאתו הצפויה של משט מחאה חדש מאירופה לכיוון רצועת עזה, כך דווח בחדשות 12.

על פי הדיווח, ההפלגה מתוכננת לצאת בשלהי חודש אוקטובר מנמל סיציליה שבאיטליה, במטרה להביא לשבירת הסגר הימי שמוטל על הרצועה.

מהנתונים שבידי גורמי המודיעין בישראל עולה כי בשלב זה מדובר בהתארגנות בהיקף מצומצם, הכוללת מספר כלי שיט בודדים ועשרות פעילים פרו-פלסטינים.

עם זאת, במערכת הביטחון נערכים לתרחיש שלפיו ככל שיתקרב מועד היציאה, יגדל המשט.

בעקבות המידע, בצה"ל החלו בפעולות היערכות מוקדמות. בדיונים שקוימו בנושא נקבעה מדיניות חד-משמעית, לפיה ישראל לא תאפשר לכלי השיט להפר את הסגר הימי.

במידה והמשתתפים לא ייענו להנחיות ולאזהרות של כוחות הביטחון, ההערכה היא כי לוחמי שייטת 13 יידרשו לבצע השתלטות מבצעית על כלי השיט בים.

התארגנות זו מגיעה חמישה חודשים לאחר ניסיון דומה שארע בחודש מאי האחרון, אז יצא משט מטורקיה לעבר עזה. באותו אירוע השתלטו לוחמי שייטת 13 על כלי השיט, והפעילים שהיו על סיפונם הועברו למעצר קצר בשטח ישראל ולאחר מכן גורשו בחזרה למדינות אירופה.