
הבלשן וחוקר לשון חכמים והלשון הארמית, ד"ר יחיאל קארה ז"ל, הלך לעולמו בגיל 81. הלווייתו תתקיים היום (שני) בשעה 17:30 בהר המנוחות בגבעת שאול בירושלים.
קארה כיהן כראש המדור לספרות הגאונים במפעל המילון ההיסטורי של האקדמיה ללשון העברית, ובמהלך השנים שימש עורך ועורך לשוני של עשרות ספרים בתחומים שונים.
לצד עבודתו המחקרית היה שותף במשך שנים למפעל משנה תורה, שבו עסק בעריכה ובהנגשת כתבי הרמב"ם.
במפעל משנה תורה ספדו לקארה ותיארו את היקף עבודתו לאורך השנים: "יחיאל היה שותף למפעל במשך שנים רבות, ותרומתו לו הייתה עצומה. הוא ערך וניקד את כל ספר משנה תורה לרמב"ם: ניקד את לשון הרמב"ם כולה, וערך וליטש את הביאור בלשונו הייחודית והמדויקת".
עוד סיפרו על עבודתו המדוקדקת: "הוא עבר על הדברים מבחינת ההגהה, הלשון והעריכה, במסירות, בזריזות ובדקדקנות יוצאות דופן".
קארה היה שותף גם למפעל "מורה הנבוכים". "גם במפעל מורה הנבוכים היה לו חלק משמעותי מאוד, והוא ליטש וערך את הביאור לכל אורכו", סיפרו במפעל.
לדבריהם, היקף העבודה שהשקיע לאורך השנים היה עצום, והיא נעשתה כולה בהתנדבות: "קשה לתאר את ממדי העבודה הזאת. מדובר בעשרות אלפי שעות של עבודה מדוקדקת, שנעשתה במסירות עצומה - וכל זאת בהתנדבות מלאה".
"מאחורי הכרכים שאנחנו מחזיקים היום בידינו נמצאת גם עבודתו השקטה, העצומה והיסודית של יחיאל", הוסיפו. "אי אפשר להפריז בתרומתו למפעל משנה תורה ולמימוש החזון שלנו - להנחיל את תורת הרמב"ם בלשון מדויקת, בהירה ונגישה לדורות הבאים".
את דברי ההספד חתמו במילים: "אנחנו נפרדים ממנו בצער ובהכרת תודה עמוקה. עבודתו תמשיך לחיות בספרים, ודרכם אצל רבבות הלומדים בהם היום ובעתיד. יהי זכרו ברוך. נזכור אותו ואת פועלו לעד".
