חייל מילואים כבן 30 נפצע באורח קשה מאוד אחר הצהריים (רביעי) בפיגוע דריסה במחסום בל על כביש 443 בחבל בנימין ליד הישוב בית חורון. המחבל חוסל בזירה.
הפצוע פונה עם חבלת ראש מחוסר הכרה מורדם ומונשם לבית החולים שערי צדק בירושלים.
המחבל הוא מחמוד מוחמד מחמוד סלימאן, בן 29, רווק, תושב בית עור אל תחתא סמוך למקום הפיגוע.
מהמשטרה נמסר כי "לפני זמן קצר הגיח מחבל עם רכבו לעבר ניידת משטרה של מחוז ש"י ודרס את אחד מאנשי הצוות שנפצע בשל כך באורח קשה. כוחות ששהו במקום, חיסלו את המחבל. כוחות משטרה נוספים בדרכם למקום וחקירת המקרה החלה במשטרה".
פרמדיק מד"א ישי מור והחובשים יחיאל פרנקנהויז ואברהם לביא, סיפרו: "ראינו המולה רבה וגבר בשנות ה-40 כשהוא מחוסר הכרה וסובל מחבלות קשות בגופו, לאחר שנדרס. יחד עם כוחות הרפואה של צה"ל, הענקנו לו טיפול רפואי מציל חיים ופינינו אותו באמבולנס מד"א לבית החולים כשמצבו קשה".
מח"ט בנימין, אל"ם ענאן פארס, שוחח לאחר הפיגוע, עם כוח צה"ל במילואים שחיסל את המחבל והיה במחסום בעת הפיגוע. "ישר כוח, תחזרו למשימה, הפיגוע יכול לקרות עוד פעם, תראו שאתם מאבטחים, כל הלוחמים חוזרים למשימתם".
ראש מועצת בנימין ויו"ר מועצת יש"ע, ישראל גנץ, הגיב "בפעם השנייה בתוך ימים בודדים אנחנו מקבלים תזכורת לסכנה העצומה שמאיימת עלינו. ביום ראשון נרצח ישראלי במעיין לא הרחק מנתב"ג, והיום נפצע חייל באורח קשה בכביש שמחבר בין ירושלים למרכז הארץ. אני מתפלל לרפואתו ומחזק את משפחתו.
רצף הפיגועים הזה אינו מגיע בחלל ריק. תומך הטרור מקרון ופוליטיקאים רדיקליים בישראל מעניקים רוח גבית לשאיפות להקמת מדינה פלסטינית. כשאויבינו מזהים תקווה מחודשת לכך, הטרור מרים את ראשו. ראינו את זה באוטובוסים שהתפוצצו וראינו את זה בשבעה באוקטובר.
ממשלת ישראל חייבת להבהיר שלא תקום כאן מדינה פלסטינית, לחדש את השליטה על כל השטחים הפתוחים בבנימין, יהודה ושומרון ולפעול ביד קשה נגד המחבלים. יש לפנות את הכפרים שמהם יצאו מפגעים, לסרוק אותם ביסודיות ולוודא שאין בהם נשק. עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מדי".
ראש מועצת שומרון יוסי דגן אמר: "אנחנו מתפללים יחד עם כל תושבי השומרון לרפואתו של הפצוע ומחזקים את משפחתו בשעה הקשה הזו. המועצה תסייע למערך הנפגעים ולמשפחה יחד עם הקהילה נחבק ונסייע ככל יכולתנו. כל עם ישראל מאוחד בתפילה לרפואתו. מול הטרור הרצחני יש לפעול ביד קשה ולהחזיר את ההרתעה. אנחנו שולחים חיזוק לכוחות הביטחון שנמצאים בחזית ושומרים על אזרחי ישראל".
ביום ראשון ערב יום כיפור, נרצח בפיגוע ירי במעיין עין ריא בבנימין נתנאל שקרון (48) תושב היישוב עלי זהב. נתנאל הגיע למעיין יחד עם בנו הבכור בן ה-16. כאשר המחבל פתח באש, נתנאל הבחין בו, צעק לבנו והזהיר אותו - ובכך הציל את חייו. נתנאל הותיר אחריו שישה ילדים.
המחבל, שנפצע מירי של גשש צבאי בזירה, נלכד שעות ספורות לאחר מכן על ידי כוח דובדבן בבית חולים ברמאללה.












