הרב דוד בצרי
הרב דוד בצריצילום: Yonatan Sindel/Flash90

ראש ישיבת המקובלים "השלום" בירושלים רבי דוד שלום בצרי זצ"ל, הנחשב ל'זקן המקובלים' נפטר הבוקר (שישי) בגיל 85.

הרב התמוטט בפתאומיות בביתו שברחוב הרב לנדא בבני ברק, שם התגורר בשנים האחרונות. כוחות רפואה והצלה שהוזעקו למקום ביצעו בו פעולות החייאה ממושכות ופינו אותו במצב קריטי למרכז הרפואי שיבא בתל השומר.

למרות מאמצי הרופאים להציל את חייו, לאחר מאמצי החייאה ממושכים, הם נאלצו לקבוע את מותו.

בשנים האחרונות ידע המקובל עליות ומורדות במצבו הבריאותי, ואף אושפז מעת לעת. למרות זאת, הוא המשיך במסירות נפש עילאית להרביץ תורת הנסתר, לקבל קהל לעצה ולברכה, ולערוך תיקונים וישועות למען הכלל והפרט.

לצד הנהגת הישיבה, שמו נודע למרחוק גם בשל בקיאותו העצומה בתורת השמות והרוחות ובקיאותו במסורת זקנו רבי יהודה פתיה זצ"ל, שהתבטאה בין היתר בטקסים נדירים ומרטיטי לב להוצאת "דיבוק" שזכו לתהודה עולמית והיוו מוקד להתעוררות רוחנית עצומה.

הרב הראשי לישראל, הרב דוד יוסף, ספד: "בצער רב קיבלתי את הבשורה המרה על הסתלקותו של הגאון הצדיק והמקובל רבי דוד בצרי זצוק"ל, ראש ישיבת המקובלים "השלום", מגדולי מרביצי התורה והקבלה בדורנו, אשר הקדיש את כל חייו לתורה, לתפילה ולעבודת ה' בטהרה.

קשר מיוחד ועמוק שרר בינו לבין אאמו"ר מרן רבנו עובדיה יוסף זצוק"ל. מרן העריכו מאוד, וידע את גודל מעלתו בתורת הנגלה ובתורת הנסתר. זכורני כיצד באותם ימים אמר לי אבי מורי מרן זצ"ל שאלך ללמוד את תורת הקבלה עם המנוח זצוק"ל אמירה זו של אבא נחרטה בזיכרוני עד היום, והיא מעידה כאלף עדים על ההערכה הגדולה שרחש לו ועל האמון שהיה לו בגדלותו ובידיעותיו העמוקות ברזי התורה".

הרב יוסף המשיך וציין כי "המנוח זצ"ל היה תלמיד חכם מופלג, איש קדוש וטהור, אשר גדלותו בתורה הייתה כרוכה בענוותנותו וביראת השמים הטהורה שבערה בקרבו. רבים זכו לשמוע את דברי תורתו, לקבל את עצתו ולהתעורר מתפילותיו ומעבודת ה' המיוחדת שלו. נסתלק מאיתנו שריד לדור של תלמידי חכמים אשר כל חייהם היו מסכת אחת של תורה, קדושה ועבודת השי"ת. למשפחתו, לתלמידיו שלוחה תנחומיי מעומק הלב. יהי רצון שיעמוד בתפילה על כלל ישראל, תנוחמו מן השמיים ולא תוסיפו לדאבה עוד".

ש"ס פרסמה הודעת אבל בה נכתב: "תנועת ש"ס, ובראשה מרנן ורבנן מועצת חכמי התורה שליט"א, יו"ר התנועה אריה דרעי, נציגיה ופעיליה, מבכים מרה את הסתלקותו לגנזי מרומים של זקן המקובלים, חסידא קדישא ופרישא, מגזע אראלים ותרשישים, מפארי גידוליה של ישיבת "פורת יוסף" ותלמידו של ראש הישיבה חכם עזרא עטייה זצוק"ל וחתנו של המקובל הגה"צ רבי סלמן מוצפי זצוק"ל, אשר הרביץ תורה והעמיד תלמידים הרבה, ענוותן כהלל, עמודא דצלותא, אשר שפך שיח בתפילות קודש ובתיקונים נשגבים למען כלל ישראל, עמד לימין תנועת ש"ס הקדושה בעוז ובתעצומות, ונשא קולו ללא מורא כנגד המבקשים להחליש את כוח התורה ולומדיה, הזדכך בייסורים קשים וקיבלם באהבה. גדולה האבדה לעולם התורה ולכלל ישראל".

השר איתמר בן גביר ספד: "קיבלתי בצער רב את הבשורה על הסתלקותו של הגאון המקובל רבי דוד שלום בצרי זצוק"ל, ראש ישיבת המקובלים. עם ישראל איבד היום, מיד לאחר יום הכיפורים שבו מתכפרים עוונותיהם של ישראל ובפתחו של חג הסוכות, את אחד מגדולי חכמי הקבלה בדורנו, שהקדיש את חייו לתורה, לתפילה ולחיזוק עם ישראל".