זירת האירוע
זירת האירועצילום: רשתות

כוחות צה"ל ומג"ב פעלו במהלך הלילה (שלישי) במרחב הכפר ג'אלוד בבנימין לפיזור פורעים ישראלים, בשעה שתואמה חזרה של משפחה פלסטינית לביתה בכפר, אותו נאלצה לנטוש לאחר שהותקפה מספר פעמים.

בהודעת דובר צה"ל נמסר כי "בכפר, נכחו למעלה מ- 100 פורעים ישראלים שחסמו צירים, הבעירו צמיגים ויידו אבנים לעבר כוחות הביטחון. כמו כן, הפורעים שרפו מבנים של פלסטינים בכפר, הציתו רכבים ורכוש נוסף".

כתוצאה מהעימותים נפצעו שלושה לוחמי מג"ב באופן קל ונגרם נזק לרכב של כוחות הביטחון.

הכוחות פעלו במקום לפיזור ההתקהלות בעזרת אמצעים לפיזור הפגנות ועצרו שני חשודים שהועברו לחקירה במשטרה. בהמשך, ייכנסו לזירה חוקרי מחוז ש"י יחד עם חוקרי הזיהוי הפלילי באבטחת כוחות צה"ל לאיסוף ממצאים, ראיות וגביית עדויות לטובת החקירה שהחלה.

בצה"ל הגיבו, גינו והזהירו "מערכת הביטחון מגנה בכל תוקף כל פגיעה באנשי ביטחון במהלך מילוי תפקידם, מעשי ונדליזם ופגיעה ברכוש. אירועים מסוג זה מסיטים את הקשב, מערערים את היציבות ופוגעים בפעילות ההגנה והסיכול של כוחות הביטחון".

ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיב: "אני מגנה בתוקף את ההתפרעויות האלימות הלילה בשומרון ואת הפגיעה בכוחות הביטחון שהגיעו למקום לשמור על החוק והסדר. קומץ הפורעים לא מייצג את ציבור המתיישבים שומר החוק ביו"ש, גורם לו עוול עצום ומפריע לכוחותינו במילוי משימתם. אני מגבה את לוחמי צה"ל ומג"ב שפועלים לסיכול הטרור ושומרים על הביטחון וקורא לרשויות האכיפה למצות את מלוא חומרת הדין עם הפורעים".

שר הביטחון ישראל כ"ץ, שביקר ביהודה ושומרון עם מפקד פיקוד המרכז, אמר כי המעורבים "מסיטים כוחות ממשימותיהם ופוגעים פגיעה חמורה במאמצי הביטחון, בהתיישבות ובמדינת ישראל".

כ"ץ הדגיש כי המתפרעים אינם מייצגים את ציבור המתיישבים וקרא לפעול נגדם בנחישות ולמצות את הדין עם האחראים.

גם נשיא המדינה פרסם הודעת גינוי להתפרעויות. "האלימות החמורה של פורעים באישון לילה בכפר ג'אלוד היא מעשה חמור ביותר, שיש לטפל בו במלוא חומרת הדין. זהו כתם מוסרי, פגיעה בשלטון החוק ובערכים הבסיסיים ביותר שלנו כעם וכמדינה. הצתות, יידוי אבנים, תקיפה ופציעה של חיילי צה"ל ושוטרי מג"ב, המבצעים את מלאכתם על פי דין, אסורים בתכלית האיסור ולא יכולה להיות להם שום הצדקה.

דווקא בימים אלה, בתוככי חג הסוכות, חג שלמסורת ההתיישבות בארץ ישראל יש בו מקום חשוב - באים פורעים ופוגעים בחג, בהתיישבות ובעם כולו. האלימות הזאת עומדת בסתירה עמוקה לערכי היהדות. אני מחזק ומגבה את צה"ל, את משטרת ישראל ואת מערכת הביטחון בפעולתם, ומאחל החלמה מהירה לפצועים. על רשויות החוק לפעול בנחישות נגד פורעי החוק ולמצות עמם את הדין", דברי הרצוג.

השר גדעון סער הגיב: "ההתפרעות במהלך הלילה במרחב הכפר ג'אלוד בשומרון שכללה הצתת רכוש ופציעת לוחמי מג"ב היא חמורה ומתועבת. החקירה החלה ואני מחזק את חוקרי מחוז ש"י והזיהוי הפלילי לקיים חקירה יסודית ומקיפה על מנת להביא לדין את הפורעים. מי שמבצע עבירות פליליות אלה ומעסיק את לוחמי מג"ב וצה"ל ואף פוגע בהם הם פושעים שיש לטפל בהם בכל חומרת הדין. הם פוגעים בערכינו. הם פוגעים בהתיישבות היהודית. הם פוגעים בישראל".

ראש המועצה האזורית בנימין ויו"ר מועצת יש"ע, ישראל גנץ, קרא למשטרת ישראל לפעול בנחישות בעקבות אירועי האלימות שהתרחשו הלילה בכפר הפלסטיני. לדבריו, ניתן וצריך למנוע אירועים מסוג זה, וכל מי שפועל באלימות צריך לתת את הדין. ברקע הדברים נרשמו בימים האחרונים אירועי חיכוך ואלימות בין ישראלים לפלסטינים ברחבי יהודה ושומרון.

גנץ הדגיש כי לדבריו אין מקום להבחנה באכיפת החוק בין יהודה ושומרון לבין אזורים אחרים בישראל. "החוק צריך להיאכף ביהודה ושומרון בדיוק כפי שהוא נאכף בתל אביב או בכפר סבא", אמר, והוסיף כי למדינה יש את הכוחות והכלים הנדרשים כדי לפעול נגד התופעה.