
עימות חריף התפתח ברשת X בין החשבון הרשמי של צה"ל לבין איש התקשורת הבריטי פירס מורגן, על רקע טענות בנוגע ל"עיתונאים" שחוסלו ברצועת עזה. חילופי הדברים זכו למיליוני צפיות.
תחילת העימות בסרטון מקדים שפרסם צה"ל לקראת חשיפת ממצאים שאסף בנוגע לתושבי עזה שהוצגו כעיתונאים. בסרטון שולב קטע שבו מורגן אומר: "צה"ל הרג יותר מ-200 עיתונאים פלסטינים ומנסה להעמיד פנים שכולם חמאס".
לצד מורגן הוצגו בסרטון שני אנשי תקשורת נוספים שהתבטאו בנושא. בצה"ל כתבו: "הכותרות סיפרו לכם סיפור אחד, הראיות מספרות סיפור אחר. הישארו איתנו, בקרוב נחשוף הכול".
בפרסום תייג צה"ל כמה אנשי תקשורת בעלי מיליוני עוקבים, בהם מורגן, חסן פיקר, מהדי ראזה ואוון ג'ונס, ושאל אותם: "זה אתם?".
מורגן לא נותר חייב והשיב לצה"ל כי הוא אינו נותן אמון מלא בגרסת הצבא בשל האיסור, לדבריו, על כניסת עיתונאים בינלאומיים לדיווח חופשי מעזה.
"סלחו לי שאני לא סומך עליכם שתהיו לגמרי כנים, בהתחשב באיסור המתמשך שלכם על עיתונאים בינלאומיים לדווח בחופשיות מעזה", כתב. "תנו להם להיכנס, ואז נוכל לגלות את העובדות האמיתיות על מה שעשיתם שם".
תגובת צה"ל הייתה חריפה: "מפיץ שקרים, נתפס - ואז מנסה לשנות את הנושא. איזה עיתונאי אתה". בצבא הוסיפו בתגובה למורגן: "מה דעתך שתסתכל על הראיות ואז תחזור אלינו?".
לציוץ צורף קישור לאתר המחקר של צה"ל, שבו פורסמו ממצאים על עשרות תושבי עזה שהוצגו בתקשורת כעיתונאים ולטענת צה"ל השתייכו למעשה לארגוני טרור.
העימות מגיע על רקע פרסום רחב יותר של צה"ל בנושא. בצבא טוענים כי מחקר ממושך שערכו העלה ש-170 תושבי עזה שנהרגו במהלך המלחמה והוצגו כעיתונאים או כאנשי תקשורת היו למעשה פעילים בארגוני טרור, בעיקר בחמאס ובג'יהאד האיסלאמי. בצה"ל הציגו מסמכים ומידע שלדבריהם מבססים את הטענות.
