ג'ורג' טנט, ראש ה-.C.I.A, יצא היום להגן על המידע המודיעיני שבעקבותיו יצא ארצות הברית למלחמה בעיראק.

בנאום שנשא באוניברסיטת ג'ורג'טאון בוושינגטון אמר ראש סוכנות הביון המרכזית של ארה"ב: "מעולם לא אמרנו שעיראק מהווה איום קרוב וממשי. לעומת זאת, כן הערכנו שסדאם חוסיין ממשיך לבנות תכניות שיוכלו להפתיע אותנו ולפגוע באינטרסים שלנו".


טנט אמר גם כי לאחר היציאה למלחמה נמצאו מספר תכניות טילים שהוסתרו מהקהיליה הבינלאומית, ונתגלה כי עיראק ניסתה לרכוש מצפון קוריאה טכנולוגיות של נשק להשמדה המונית.

עם זאת ציין טנט כי ייתכן וארה"ב הפריזה בהערכת היכולת העיראקית.


טנט דחה את הטענות שההערכות המודיעין ערב המלחמה היו מושפעות מעמדות הממשל האמריקני, ואמר: "איש לא אמר לנו מה לומר".

לפני כשבוע אמר דייויד קיי, שעמד בראש כוח המשימה שחיפש את הנשק העיראקי, כי אינו מאמין שהיו בעיראק מצבורי נשק להשמדה המונית.


עוד ציין טנט את הצלחות ה- .C.I.A מתוך מגמה לסתור את הטענות שלסוכנות אין מודיעין אנושי והיא מסתמכת רק על מודיעין טכנולוגי.

בין היתר מנה את לכידתו של אחד ממתכנני הפיגוע במגדלי התאומים ואת לכידתו של חמבאלי, איש המבצעים של ארגון הטרור ג'מעה איסלמיה - שביצע את הפיגוע בבאלי, שתי לכידות שהתאפשרו בזכות מודיעין אנושי.

(ב)