שופטת בית משפט השלום בירושלים אילתה זיסקינד קנסה את חברת "מנועי בית שמש" ושניים ממנהליה, בגין עבירה על חוק החומרים המסוכנים ותקנות רישוי עסקים.

העבירות: חברת "מנועי בית שמש" (להלן-החברה), הינה חברה המפעילה מפעל באזור התעשייה בית שמש. החל משנת 1997 התבקשה החברה לבצע פינוי של בוצה רעילה המכילה ריכוזים גבוהים של מתכות כבדות, שהצטברה בבריכות החמצון של המפעל, לאתר הפסולת הרעילה ברמת חובב.

צו פינוי רעלים שהוצא נגדה ביום 7/12/99 בוצע באיחור ניכר ובאופן חלקי, כך שבמקום נותרה בוצה רעילה וקרקע מזוהמת בחומרים מסוכנים. נגד החברה ומנהליה הוגש ביום 27/8/01 כתב אישום בגין אי ביצוע צו פינוי רעלים ואי סילוק פסולת חומרים מסוכנים - עבירות לפי חוק החומרים המסוכנים ותקנות רישוי עסקים (סילוק פסולת חומרים מסוכנים).

פסק הדין: במסגרת הסדר טיעון אליו הגיעו הצדדים, הודו הנאשמים בביצוע העבירות המיוחסות להם בכתב האישום, והוסכם כי בית המשפט יכריע בעניין הרשעתם של הנאשמים ובעונשם.

לאחר שמיעת טענות הצדדים בעניין, הרשיע בית המשפט את החברה בעבירות אשר יוחסו לה בכתב האישום, גזר עליה קנס בגובה 100,000 ₪, חתימה על התחייבות בגובה 150,000 ₪ להימנע מלעבור על החוקים בהם הורשעה במשך 3 שנים, וכן למלא אחר ביצוע כל הפעולות לפינוי הבוצה ולשיקום הקרקע על פי סקר קרקע שהוכן ואושר על ידי מחוז ירושלים שבמשרד לאיכות הסביבה עד ליום 22/8/04.