החברה תתפצל לאשכול חברות. בראש האשכול תעמוד חברת "מקורות אחזקות" אשר בבעלותה של הממשלה. חברת האחזקות תשמש כ"חברת אם" לחברת מקורות אשר תהפוך לחברת "מקורות מים" ותעסוק באספקת מים בלבד.

חברה נוספת באשכול היא "מקורות ייזום" אשר תעסוק בפעילות במגזרים תחרותיים במשק המים ותתחרה עם יזמים אחרים בשוק.

תוקם חברת "המוביל הארצי ונכסים" בבעלות שווה של המדינה וחברת האחזקות. חברת המוביל תהיה הבעלים של כל נכסי המוביל הארצי וכל נכסי הממשלה המיועדים והמשמשים לאספקת מים ומוחזקים על ידי חברת מקורות מים עבור הממשלה.

במסגרת ההסכם הושם דגש על שימור תנאי העסקתם של כלל עובדי מקורות לרבות העובדים אשר יועברו לחברת הייזום.

שר האוצר נתניהו אומר כי מדובר ב"צעד נוסף בו מונופול במשק נפתח לתחרות דבר אשר יביא להוזלת מחירים ושיפור השירות לרווחת כלל תושבי מדינת ישראל".